Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Beursupdate: AEX op Wall Street
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag zeven van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. 


Aegon (-0,79%)

ArcelorMittal (-1,64%)

ASML (-0,40%)

ING Groep (-0,59%)

Philips (-1,38%)

RELX (+0,29%)

Royal Dutch Shell (-1,54%)

Unilever (-1,18%)


Euro/dollar: 1,0641


Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 883,45 punten, zijn geëindigd op 877,23 punten.


Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. 24 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
 2. 24 mei Slotcall: Wall Street helpt AEX aan nieuw slotrecord én weekwinst 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 6 april 2024 11:51
  Ja, Shell redde bij mij ook de boel, dat fonds eronder is zo ongeveer het spiegelbeeld, als die eens eventjes ietsje stijgt, dan weet hij niet, hoe snel hij weer onderuit moet gaan, van de week droeg Unilever weer eens de rode lantaarn, hij verspeelde 3,59%, ik heb maar 1 advies; Koop hem niet boven de 44E, want daar zakt hij altijd naar terug!!
  Gelukkig zorgden Besi en Shell voor een leuke lentekleur, voor mijn porto, deze week, de AEX ging licht rood, ik eindigde overtuigend groen, met een plus van ruim 3%!!
  De beursexperts zijn niet kwijt van Besi, nou ik vind dat mijn secund love het laatste jaar een stevige knuffel verdient heeft, van de week ging hij 7,22% omhoog, dat is toch wel een beursknuffeltje waard, dacht ik zo!!
  Al het gezeur rondom Shell, als of dat bedrijf niet hard werkt om zo veel mogelijk, meer klimaatvriendelijk te worden, kon niet voorkomen, dat er een echte groene koers op het bord kwam, van wel 5,2%, terecht, want wie nu al fossiel stil wil leggen, laat heel onze economie verongelukken, ik blijf mijn olieboer trouw, omdat ik geloof, dat hun strategie, ons haalbaar en betaalbaar, in de richting van schoon en groen duwen!!
  Ook de beste bank van europa verhoogde de weekrente naar 2,32%,linkse figuren mopperen op de lage bankrentes, dat is wel terecht, maar wat let hun eigenlijk om INGtjes op de beurs te kopen, diverse analisten, zien nog meer zonneschijn voor de financieals, voeg daarbij het leuke dividend, dat komt+ kannibalen inkoop van eigen aandelen, ik zou zeggen; ING is op de beurs veel interressanter, dan in het spaarboekje!!
  Toen was groen op, Aperam ging ietsje nat, met een minnetje van 0,1%, bij Dalm willen de metaalprijzen, nog altijd niet de goede richting uit, hoewel op de beurs het duurdere metaal, stevig in de lift zit, bij Dalm verdien je echt geen goud met oud ijzer, zeker nu dat vloeibare goud van Shell, net als dat metaal richting ATH gaat!!
  Nog roder schreef KPN, wel een beetje te begrijpen, 3 pogingen om op internet iets te regelen leveren geen enkel resultaat op, alleen een mail, we gaan het regelen, in welk jaar, zeggen ze er niet bij, ik zal naar een KPN winkel moeten, om te kijken, of het daar wel lukt, wel een beetje droevig, van een mediabedrijf, hij verspeelde, heel terecht, 1,18%!!
  Vandaag is het uitstekend weer voor de groentetuin, dus zullen we stevig aan de slag gaan, want overvloedige regen, heeft dat tot nog toe verhinderd, ons lichaam smeekt natuurlijk, om die heerlijke supergezonde medicijnen, van de Schepper, zij zorgden er voor, dat ik al 40 jaar, niet meer bij die pillendraaiers, met hun vergif ben geweest, nou als ik de resultaten ziet bij bezoekers van die pillenboeren, dan houd ik het vol overtuiging op mijn therapie!!
  Morgen mogen we ons weer onder het WOORD begeven, de Herder heet van der Meer, nu, hij doet zijn naam zeker eer aan, hij kan het kostbare fijne goud, van het WOORD, als geen ander laten glanzen en verstaat daarbij de kunst om peper en zout en specerijen , op zodanige wijze toe te voegen, dat het ook heel aangenaam is om de meest waardevolle Boodschap, te beluisteren!!
  Maandag hoop ik dat die grafiek van de AEX nog meer richting de sterren gaat en dat mijn pareltjes, als Venus flonkeren, aan het firmanent!!, SJALOOM!!!
 2. forum rang 7 jan de vakman 13 april 2024 11:59
  Ja, gelukkig geeft dit negatieve verhaal uit Amerika niet mijn weekporto weer, in de beursupdate is Arcelor de grootste daler, terwijl hij van de week bij de schaarse plussers behoorde en Shell staat op nr 2 van onderen, terwijl hij bij mij de redder in nood was, als Shell uit Europa weggepest wordt en naar Amerika gaat, dan zal de koers, door dat ze daar iets realistiser naar wat kan en moet op klimaatnivo kijken, waarschijnlijk flink omhoog gaan, er was een stevige voorproef, van de week, op dit vertrek, Shell steeg 6,16% en zette daardoor bij mij de AEX op achterstand, die rees 0,32%, ik ging 1% voorwaarts, in Europa maken we ons steeds gevaarlijker afhankelijk van buiten Europese aanlevering van olie en gas, energiebedrijven waarschuwen bedrijven, dat ze niet nog meer electra mogen gebruiken, want dan gaat grote schade aan de instalaties ontstaan, wat moeten we dan toch met overstappen naar electrische bedrijfswagens, volgens mij hadden we 10x verder geweest, met een schoner klimaat, als we al die centen, naar electrisch, in schonere diesel en benzinemotoren hadden gestoken, nu dreigt alles muurvast te lopen, door gebrek aan metalen en vermogen van ons electriciteitsnet en sluiten we alle gasproductie af en jagen Shell weg als het even kan, hier moeten grote ongelukken van komen, terwijl de Zuidpool overduidelijk zegt, dat we snel moeten energieverminderen!!
  Shell was bij mij de enige echte groene, dat past wel bij dit bedrijf, als de wiede weerga naar groen, maar dat kan alleen met behulp van fossiel, Aperam haalde net geen groen, elke keer liep hij van de week leuk groen, maar voor het avond was, was de winst verdwenen, ook het weekresultaat kleurde lichtjes rood, met een min van 0,07%, bij Dalm gaat dat goudkleurige koper wel omhoog, maar RVS nog niet, dat komt misschien wel mede, doordat velen de rem zetten op het kopen van een elektrische auto, nou, dat is misschien zo dom nog niet!!
  KPN zit ook aan zijn plafond, zo lijkt het wel, doorstomen naar de 4E wil hij niet, hij verloor 0,67%!!
  ,Dat andere Britse bedrijf, Unilever kan gewoon niet in de schaduw staan bij Shell, opnieuw was het een rode bieten campagne met 0,85% verlies!!
  ING had ook al stevig verloren van de week, ik dacht, we gaan met de Amerikaanse banken, weer een stap mee omhoog, als ze met cijfers komen, de cijfers waren aardig, de koersreactie, bepaalt niet, ook ING ging in de vrije val, hij leverde 4,19% in, de Amerikaanse start, was bepaalt geen goed begin, van het cijferseizoen!!
  Onderaan bungelde mijn secund love Besi, hij verspeelde van de week 5,42%, in tegenstelling tot ASML en ASMI, die beiden groen schreven, een verklaring voor dit grote verschil, lijkt me moeilijk, stuiteren hoort, onterecht, bij Besi!!
  Vandaag de teelt van die overheerlijke supergezonde kerstomaatjes voorbereiden, gezaaid zijn ze al, maar het wordt een stuk kouder, komende dagen, daar houden ze echt niet van, gelukkig staan ze in de kas, de groentetuin ligt weer vol met allerlei lekker en gezondzaad, de wasdom kunnen wij niet geven, wel kunnen we er om bidden!!
  Morgen bidden we voor beiden, een gezond lichaam, waarin ook een gezondgemaakte ziel woont, de Gever van dit goed, wil er om gebeden zijn en uit ervaring weten wij, dat, als je HEM, om 2 kruimels bid, HIJ een heel volkorenbrood schenkt, zo is HIJ!!
  Maandag hoop ik dat die dipperitus, aan de andere zijde van de grote plas blijft en wij met slaande trom, de 900 puntenkaap gaan ronden!!, SJALOOM!!!
 3. forum rang 7 jan de vakman 13 april 2024 21:58
  Zuster boer, Alfen staat in ieder geval laag, maar net als met alle groene aandelen, delen zij ook in de moeiten en zorgen, die de omschakeling naar groen best lastig en moeilijk maken, als er voor een aantal zaken werkbare goede oplossingen komen, dan kan Alfen zo weer aan de 100E zitten!!, SJALOOM!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links