Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Citi verhoogt koersdoelen ASML en ASMI

Citi verhoogt koersdoelen ASML en ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft vrijdag de koersdoelen voor ASML en ASMI opwaarts bijgesteld, bij handhaving van de koopadviezen. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank in aanloop naar de kwartaalcijfers van de chipspecialisten.

ASML werd door de analisten daarbij bestempeld als sectorfavoriet voor de aanstaande kwartaalcijfers en het koersdoel ging van 900 naar 1.250 euro.

Citi voorziet een positieve marktreactie bij de de rapportering van de eerste kwartaalcijfers door ASML volgende week. Onder meer omdat de toeleverancier uit Veldhoven een "gezonde" orderinstroom zal rapporteren van 6 miljard euro, met dank aan onder meer klant TSMC, terwijl het management volgens Citi de outlook voor 2024 en 2025 zal herhalen. Dit laatste zal voor analisten het sein zijn om hun taxaties voor de winst per aandeel opwaarts bij te stellen, denkt Citi.

Het koersdoel voor ASMI werd verhoogd van 650 naar 700 euro. ASMI zal met de kwartaalcijfers voldoen aan de consensusverwachtingen of daar zelfs iets bovenuit komen, maar de ordergroei zal bescheiden zijn. Voor de periode 2025 en 2027 verhoogde Citi de taxaties, omdat de analisten anticiperen op een sterke cyclus.

Het aandeel ASML sloot donderdag in Amsterdam op 909,10 euro, terwijl ASMI op 582,80 euro sloot. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 79% zegt kopen 14 stemmen
ASML 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Stork 49 12 april 2024 09:14
  opsplitsen van het aandeel (5 of 10 voor 1) zou het aandeel voor veel beleggers weer interessanter maken als "volksaandeel"; niet dat ik het nodig heb maar dat is in het verleden wel vaker gebeurd bij andere aandelen met een hoge koers. En met succes ook voor de positieve koersvorming daarna.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 666,200
  0,00% 0,000
 2. ASML Holding 28 mei
  896,000
  0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links