Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Barclays zet Besi op de kooplijst

Beursblik: Barclays zet Besi op de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft BE Semiconductor Industries op zijn kooplijst gezet en de koersdoelen voor ASML en ASMI verhoogd. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Britse bank over de Europese halfgeleidersector. 

Daarin stelt de Britse bank dat kunstmatige intelligentie (AI) een aanjager blijft voor divergentie tussen Europese halfgeleiderbedrijven.

De bank denk dat de investeringen in de komende twaalf maanden kunnen toenemen, omdat belangrijke spelers zoals de CEO's van AMD, OpenAI en oprichter Morris Chang van TSMC grote investeringen in capaciteit voorspellen.

Barclays verhoogde het advies voor Besi van Gelijkgewogen naar Overwogen en verhoogde het koersdoel van 150 naar 175 euro.

Eerder vreesde Barclays dat de marktverwachtingen voor hybrid bonding te optimistisch waren, ondanks dat de bank heel veel verwacht van deze nieuwe technologie. Maar inmiddels zijn de marktverwachtingen volgens de bank veel realistischer. 

Voor ASML en ASMI handhaafde Barclays het advies op Gelijkgewogen, maar gingen de koersdoelen naar 920 en 530 euro. De oude koersdoelen stonden op respectievelijk 650 en 480 euro.

Het aandeel Besi noteerde dinsdag 3,9 procent hoger op 147,45 euro. ASMI steeg met 4,2 procent naar 589,60 euro en ASML liep met 2,9 procent op naar 917,60 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 80% zegt kopen 10 stemmen
ASML 83% zegt kopen 12 stemmen
BESI 93% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 658,000
  +0,46% +3,000
 2. ASML Holding 17:35
  853,700
  -1,27% -11,000
 3. 137,750
  -1,01% -1,400

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links