Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
ING verlaagt koersdoel JDE Peet's stevig
Beeld: ABM Financial News

ING verlaagt koersdoel JDE Peet's stevig

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel voor JDE Peet's verlaagd van 27,53 naar 21,69 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een rapport van de analisten van de bank.

De analisten stelden dat de jaarcijfers van JDE Peet's lager uitvielen dan vooraf verwacht. ING bestempelde de resultaten als "teleurstellend".

"En de board en de grote aandeelhouders delen onze mening, aangezien ze hebben besloten dat CEO Fabien Simon het bedrijf per 1 april moet verlaten", aldus ING.

De analisten zijn niet overtuigd van de outlook van de koffiespecialist voor 2024. De taxaties van ING liggen lager dan de outlook. Waar JDE mikt op een autonome omzetgroei van 3 procent, zit ING op 2,3 procent. En terwijl JDE rekent op een stijging van de aangepaste EBIT met 0 tot 5 procent autonoom, gaat ING uit van een kleine daling van 0,3 procent.

ING waarschuwde voor stijgende inkoopkosten, waardoor ook de koffieprijzen voor consumenten omhoog moeten. "En dat resulteert in een volumekrimp", verwachten de analisten. 

En met het aanstaande vertrek van de CEO, is er geen leiderschap dat nodig is om de noodzakelijke veranderingen binnen het bedrijf in gang te zetten.

Het aandeel JDE Peet's steeg maandag met 0,1 procent naar 20,74 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Beursblik: JDE in parkeerstand tijdens zoektocht naar nieuwe CEO
 2. Matig verhaal van JDE Peet's

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S kopen verkopen

78% zegt verkopen

9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Tino 18 maart 2024 12:01
  quote:

  €URO-Trader schreef op 18 maart 2024 10:17:

  Zo heeft men dankzij de IPO honderden miljoenen buitgemaakt met een voorgelogen outlook. Op naar de €15.
  En dat de toko van de beurs was gehaald en vervolgens natuurlijk leeggetrokken en dat de equity grotendeels zo niet helemaal bestaat uit goodwill en andere intangibles.

  Zo lang er niks aan de hand is maakt dat niet uit maar zodra het een keer veel minder gaat zorgt zoiets voor veel problemen en is de partij die de toko naar de beurs heeft gebracht met de assets reeds verdwenen.

  Een gezonde balans is dan ook iets waar op gelet moet worden maar de meesten lopen gewoon achter analisten aan of influencers en headlines in het nieuws of je kan het tegenwoordig ook aan chatGPT vragen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.