Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street licht lager gesloten

Wall Street licht lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag licht lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,1 procent lager op 5.130,95 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 38.989,83 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 16.207,51 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden maandag in eerste instantie al lager. Gedurende de tweede helft van de handelsdag hervatte de S&P 500 zijn opwaartse trend, om vervolgens toch weer licht weg te zakken. Belangrijkste punten van focus komende week zijn de verklaringen van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat op achtereenvolgens woensdag en donderdag en het maandelijkse banenrapport op vrijdag.

De S&P 500 steeg vorige week 1 procent en sloot daarmee vrijdag voor de 15e keer dit jaar op recordniveau. Ook de Nasdaq keerde vorige week terug naar recordniveau's en sloot vrijdag op zijn tweede opeenvolgende hoogste niveau ooit.

De recente rally is vooral te danken aan de reactie van beleggers op sterke groeicijfers, zei analist Bill Merz van US Bank Wealth Management. "Het zou erop kunnen wijzen dat de combinatie van monetair- en begrotingsbeleid niet zo heel erg restrictief is", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak was het maandag stil.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,23 dollar lager op 78,74 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0857. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0848 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0837 op de borden. 

Dinsdag staan in de VS op macro-economisch vlak een drietal publicaties geagendeerd: een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector en de fabrieksorders van januari.

Bedrijfsnieuws

De aandelen Apple daalden circa 2,5 procent, nadat de Europese Commissie Apple een boete heeft opgelegd van meer dan 1,8 miljard euro. Dit voor het misbruiken van zijn machtspositie op de markt voor de distributie van muziekstreaming-apps aan iPhone- en iPad-gebruikers via haar App Store. Apple gaat in beroep tegen het besluit.

Super Micro Computer en Deckers Outdoor komen in de S&P 500 bij de driemaandelijkse herbalancering van de index, ter vervanging van Whirlpool en Zions Bancorp. De aandelen van Super Micro Computer en Deckers stegen met respectievelijk 23,4 en 2,9 procent.

Nvidia steeg bijna 5,0 procent. Nvidia-aandelen zijn dit jaar al met meer dan 66 procent gestegen. De beurswaarde bedraagt nu meer dan 2.000 miljard dollar. Onder de Amerikaanse bedrijven hoeft de chipproducent nu alleen nog Apple en Microsoft voor zich te laten gaan, met waarderingen van respectievelijk 2.774 en 3.087 miljard dollar.

De aandelen van de winkelketen Macy’s stegen ruim 13,0 procent, nadat een investeerdersgroep zijn uitkoopbod op het bedrijf met bijna 1 miljard dollar had verhoogd.

De cryptobeurs Coinbase steeg circa 13,5 procent, geholpen door de stijging van de bitcoin. De cryptocurrency werd maandag boven de 65.000 dollar verhandeld.

De aandelen van de bank New York Community Bancorp daalden maandag nog eens 21,6 procent, nadat het vrijdag al een kwart van zijn beurswaarde verloor. De bank zei vorige week dat het “materiële zwakheden” had gevonden tijdens een interne evaluatie. Ook trad de CEO af.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links