Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Futures VS wijzen op lagere start van de week

Futures VS wijzen op lagere start van de week
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen maandagmiddag op een licht lagere opening op Wall Street, nadat vrijdagavond de S&P 500 en de Nasdaq de records aanscherpten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,2 procent in het rood.

Het optimisme van de afgelopen maanden is vooral te danken aan "een toenemend enthousiasme rondom kunstmatige intelligentie en de hoop op renteverlagingen", volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Nvidia, een aanjager van de techrally met een stijging in de afgelopen 12 maanden van meer dan 260 procent, steeg vrijdag nog eens met 4 procent. De beurswaarde bedraagt nu meer dan 2.000 miljard dollar. Onder de Amerikaanse bedrijven hoeft de chipproducent nu alleen nog Apple en Microsoft voor zich te laten gaan, met waarderingen van respectievelijk 2.774 en 3.087 miljard dollar.

Investment manager Simon Wiersma van ING merkte op dat analisten over elkaar heen vallen om hun koersdoelen van de S&P 500 index voor het einde van dit jaar te verhogen. De vierde kwartaalcijfers zijn met een winstgroei van uiteindelijk gemiddeld bijna 8 procent voor aandelen uit de S&P 500 index, veel hoger dan de 1 procent die analisten van tevoren hadden ingeschat. Vooralsnog wijst er niets op een sterke terugval van de winstgroei, eerder het tegenovergestelde, aldus Wiersma.

De macro-agenda is maandag nagenoeg leeg, maar het belooft een drukke week te worden met onder andere de cijfers van de inkoopmanagers in de dienstensector en de banenrapporten in de VS. Qua bedrijven staan onder andere nog Target, Broadcom, Costco en Kroger op de agenda.

Deze week zullen beleggers ook op zoek gaan naar aanwijzingen over de toekomstige richting van de rentetarieven in de monetaire beleidsupdates van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve aan het Huis van Afgevaardigden op woensdag en aan de Senaat op donderdag.

Verder is het dinsdag Super Tuesday in de VS, met voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 15 staten, waaronder Texas en Californië, waar veel gedelegeerden zijn te winnen.

Een vat WTI-olie werd maandag 0,5 procent goedkoper op 79,60 dollar per vat. Dit ondanks dat de leden van oliekartel OPEC de huidige productieverlaging tot het einde van juni verlengden. Ook Rusland, dat geen lid is van de OPEC, sluit zich bij dit besluit aan.

De rentes in de VS liepen maandag licht op en de euro/dollar steeg 0,2 procent naar 1,0856.

Bedrijfsnieuws

Super Micro Computer en Deckers Outdoor komen in de S&P 500 bij de driemaandelijkse herbalancering van de index, ter vervanging van Whirlpool en Zions Bancorp. Tijdens de handel buiten kantooruren stegen de aandelen van Super Micro Computer en Deckers met respectievelijk 12 en 6 procent.

De aandelen Nvidia stegen 1,3 procent voorbeurs. Nvidia-aandelen zijn dit jaar al met meer dan 66 procent gestegen.

De aandelen van de winkelketen Macy’s stegen vóór de bel met meer dan 12 procent, nadat een investeerdersgroep zijn uitkoopbod op het bedrijf met bijna 1 miljard dollar had verhoogd.

De cryptobeurs Coinbase steeg voorbeurs met ongeveer 7 procent, geholpen door de stijging van de bitcoin. De cryptocurrency werd maandag boven de 65.000 dollar verhandeld.

De aandelen van de bank New York Community Bancorp stegen bescheiden voor de bel, nadat het vrijdag het kwart van de beurswaarde verloor. De bank zei vorige week dat het “materiële zwakheden” had gevonden tijdens een interne evaluatie. Ook trad de CEO af.

Apple kreeg zojuist een grote boete opgelegd door de Europese Commissie vanwege de regels die het bedrijf hanteerde in zijn App Store.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 won vrijdag 0,8 procent op 5.137,08 punten en de Nasdaq steeg 1,1 procent op 16.274,94 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in de plus op 39.087,38 punten.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links