Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies: oorwassing Vivoryon dreigt na mislukken alzheimerstudie

Jefferies: oorwassing Vivoryon dreigt na mislukken alzheimerstudie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Vivoryon zal hard worden geraakt door het teleurstellende nieuws dat het Fase 2b-onderzoek naar Alzheimer is mislukt. Dat stelden analisten van Jefferies maandag in een rapport.

Vivoryon gaat verder met zijn analyses, maar omdat alle primaire en secundaire doelstellingen niet zijn gehaald, is het moeilijk om nog een toekomst te zien voor het middel varoglutamstat, volgens de analisten. Omdat de patiëntenpopulatie in hoge mate representatief was, lijkt ook hier geen uitweg in zicht.

Weliswaar heeft de nog lopende Amerikaanse Fase 2b-studie naar varoglutamstat bij Alzheimer afwijkende doelen, maar gezien de totale mislukking van de Europese studie is Jefferies daar niet erg optimistisch over.

De analisten benadrukten dat het risico van het aandeel Vivoryon altijd hoog was. Bij hun waardering schatten ze de kans op succes op slechts 18 procent.

In het ongunstigste scenario kan de koers nu dalen naar 1 euro, als Vivoryon besluit te stoppen met de klinische ontwikkeling van het middel. De Europese studie was bedoeld om het signaal uit een eerdere studie, dat het middel mogelijk werkzaam was bij alzheimer, definitief te bevestigen of te weerleggen.

Jefferies had tot het nieuws van vandaag een koopadvies met een koersdoel van 16,50 euro voor het aandeel, dat vrijdag sloot op 8,40 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Vivoryon publiceert cijfers 2023 eind april
  2. 26 mrt Warburgs vreselijke Vivoryon-misser

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUTICS N.V. 81% zegt verkopen 31 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

VIVORYON THERAPEUTICS N.V.

0,422 17 apr
-0,052 -10,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links