Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen noteren verdeeld

Aziatische beurzen noteren verdeeld
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen lieten maandagochtend een verdeeld beeld zien.

De beurzen in Tokio en Bombay wonnen enkele tienden van een procent, en scherpen daarmee hun hoogste standen ooit aan. Seoel was koploper met een winst van meer dan een procent. 

Hongkong daalde daarnaast krap een half procent onder aanvoering van producenten van elektrische auto's. Zhejiang Leapmotor daalde meer dan 10 procent na de aankondiging van scherpe prijsverlagingen, waardoor ook sectorgenoten zoals BYD in het rood noteerden. 

De beurs in Sydney koerste daarnaast nipt in het rood.

De Amerikaanse olie-future noteerde vanochtend nipt hoger op bijna 80 dollar per vat. De leden van oliekartel OPEC verlengden de huidige productieverlaging tot het einde van juni, zo werd door meerdere OPEC-leden zondag gemeld. Ook Rusland, dat geen lid is van de OPEC, sluit zich bij dit besluit aan.

Afgelopen week koerste de oliefuture op weekbasis al bijna vier procent hoger.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening. Op Wall Street sloten de S&P 500 index en de techbeurs Nasdaq vrijdag nog op hun hoogste stand ooit.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links