Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Medtronic verhoogt outlook

Medtronic verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Medtronic heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten geboekt en verhoogde daarom de outlook voor heel het lopende boekjaar. Dit meldde de Amerikaanse concurrent van Philips dinsdagmiddag.

"We bouwen momentum op", zei CEO Geoff Martha in een toelichting. "We blijven een duurzame omzetgroei realiseren, met een bijzonder sterke positie in meerdere bedrijfsonderdelen, evenals in internationale markten waar we de toegang tot onze innovatieve zorgtechnologieën over de hele wereld uitbreiden", aldus de topman.

"Onze recente belangrijke productgoedkeuringen [...] vergroten ons vertrouwen in een betrouwbare groei in de komende kwartalen en jaren", voegde de CEO toe.

Medtronic werd dinsdag positiever over dit boekjaar en rekent nu op een omzetgroei van 4,75 tot 5,00 procent. Eerder voorspelde het medische techbedrijf een omzetgroei van 4,75 procent.

Voor de aangepaste winst per aandeel rekent Medtronic inmiddels op een bandbreedte van 5,19 tot 5,21 dollar, waar dat eerder 5,13 tot 5,19 dollar was.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal, dat eindigde op 26 januari, behaalde Medtronic een omzet van 8,1 miljard dollar. Op jaarbasis was dit een stijging van 4,7 procent. Autonoom steeg de omzet met 4,6 procent.

De vier belangrijkste segmenten: Cardiovascular, Neuroscience, Medical Surgical en Diabetes, wisten in het derde kwartaal te groeien.

De operationele winst verbeterde op jaarbasis van 1,39 naar 1,48 miljard dollar en onder de streep bleef een nettowinst over van 1,32 miljard dollar, van 1,22 miljard dollar in het derde kwartaal van 2022.

Het aandeel Medtronic steeg dinsdag in de Amerikaanse voorbeurshandel ruim 4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MEDTRONIC PLC DL-,0001 67% zegt kopen 3 stemmen
Philips Koninklijke 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. MEDTRONIC PLC 17 apr
    74,380
    -0,13% -0,100
  2. 18,940
    -1,15% -0,220

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links