Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Adyen

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Adyen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.600 naar 2.000 euro, met behoud van het koopadvies, na de resultaten over het tweede halfjaar. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

Die update liet herstel van de omzet en de marge zien, wat de sterke fundamentele positionering van Adyen onderstreept, volgens de zakenbank.

Hoewel de aandelenkoers al sterk is gestegen, denkt Goldman Sachs dat Adyen nog verder kan profiteren van een versnelling van de omzetgroei en stijgende marges op de middellange termijn. De "sweet spot", aldus de analisten.

De zorgen dat Adyen marktaandeel zou verliezen verdwijnen intussen naar de achtergrond, ook omdat concurrenten uitspraken doen over prijsdiscipline, terwijl Adyen in de VS belangrijke klanten in de wacht heeft gesleept zoals Cash App.

Goldman Sachs rekent inmiddels alweer op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van circa 25 procent in de periode 2024 tot en met 2026, afgezien van wisselkoerseffecten. De EBITDA-marge zou in 2026 weer richting 60 procent moeten klimmen.

Kijkend naar recente nieuwe klanten zoals Shopify, Klarna en Bill.com, denkt Goldman Sachs dat de markt onderschat hoe veel groei dat kan opleveren, en ook hoe de matiging van de investeringen, door minder personeel aan te nemen, kan bijdragen aan hogere marges.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Citigroup verhoogt koersdoel Adyen
  2. 08 feb Fintech Adyen revancheert zich overtuigend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ADYEN NV

1.434,800 17 apr
+3,200 +0,22%
Premium

Fintech Adyen revancheert zich overtuigend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links