Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JPMorgan verhoogt koersdoel OCI

JPMorgan verhoogt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Research heeft dinsdag het koersdoel voor OCI verhoogd van 24,00 naar 27,00, met handhaving van het Neutraal advies. Dit bleek uit een rapport van de bank in aanloop naar de cijfers  die woensdagochtend voorbeurs worden gepubliceerd.

Het bedrijf zal IFCo en Fertiglobe waarschijnlijk als beëindigde activiteiten rapporteren, nu deze zijn verkocht en in 2024 worden overgedragen. Het vergelijken van de resultaten met de consensus kan op die dag dus enigszins rommelig zijn, waarschuwde JPMorgan.

De analisten van de zakenbank verwachten dat van de verkoopopbrengsten van IFCo en Fertiglobe meer dan 2,2 miljard dollar of meer dan 10,00 euro per aandeel aan contanten aan aandeelhouders kan worden teruggegeven. Dat is ook de primaire reden voor de koersdoelverhoging.

Volgens de Amerikaanse bank zal de markt woensdag naast deze uitkering vooral letten op eventuele updates over de strategie voor de middellangetermijn en welke doelstellingen hierbij horen.

JPMorgan houdt er rekening mee dat OCI zich ten doel stelt om een belangrijke speler te worden op de markten voor ammoniak en methanol met een laag koolstofgehalte.

Dit zal naar verwachting op de middellange tot lange termijn een sterke groei opleveren, onder meer door nieuwe toepassingen, bijvoorbeeld als scheepsbrandstof.

Op geconsolideerde basis schatten de analisten van JPMorgan de aangepaste EBITDA van OCI in het vierde kwartaal van 2023 op 328 miljoen dollar, een daling van 51 procent op jaarbasis en 16 procent onder de Bloomberg-consensus. Voor de overgebleven activiteiten was de aangepaste EBITDA volgens de bank vermoedelijk 74 miljoen dollar.

Dat was nog een verlies van 18 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2022. Tussen 2024 en 2026 zal deze aangepaste EBITDA volgens JPMorgan flink stijgen, tot 428 miljoen dollar in 2026. Dan schat de bank de vrije kasstroom op 274 miljoen dollar.

Het aandeel OCI steeg dinsdag met een half procent naar 27,42 euro.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 apr OCI levert klimaatvriendelijke ammoniak aan Compo Expert 3
  2. 14 feb OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

OCI

24,700 17 apr
+0,290 +1,19%
Premium

OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links