Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg zet OCI op de kooplijst

Berenberg zet OCI op de kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor OCI verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 26,00 naar 38,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

"Veel middelen, veel opties", aldus de analisten, nadat OCI twee onderdelen voor circa 6,1 miljard dollar verkocht. De analisten schatten de kaspositie op ongeveer 20 euro per aandeel na deze transacties.

Omdat de koers de afgelopen maand rond de 26 euro bleef hangen, vinden de analisten dat het aandeel erg aantrekkelijk. Zeker omdat ammoniakfabriek die momenteel in Texas wordt gebouwd ook nog eens 7,7 euro per aandeel waard is.

De reden dat het aandeel zo goedkoop is, schrijven de analisten toe aan zorgen of de toezichthouder wel akkoord gaat met de verkoop van IFCO. Daarnaast noemen zij het gebrek aan duidelijkheid over de resterende activiteiten.

Berenberg zegt zelf "relaxt" te zijn over het oordeel van de toezichthouders. "We denken dat de toezichthouders de deal zullen goedkeuren", nadat de analisten verschillende andere deals bestudeerden.

Na de desinvesteringen heeft OCI volgens Berenberg circa 4,6 miljard dollar in kas. "We denken dat OCI 800 miljoen dollar aan schulden zal aflossen, en 800 miljoen dollar zal investeren in een tweede productielijn in zijn ammoniakfabriek in Texas."

Het bedrijf kan volgens Berenberg tenslotte 15 euro per aandeel uitkeren aan aandeelhouders in de vorm van een speciaal dividend.

Het aandeel OCI sloot donderdag op 26,50 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. 08 apr OCI levert klimaatvriendelijke ammoniak aan Compo Expert 3
 2. 14 feb OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 96% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Michel van Dijk 2 februari 2024 20:52
  quote:

  jan de vakman schreef op 2 februari 2024 10:14:

  We moeten van die zeer klimaatonvriendelijke troep af en terug naar moeder natuur, groenbemesting en dierenmest zijn bodemverbeterend en hunus vormend, geeft veel gezondere planten, dan die grond uitmergelende kunstmest!!
  Groot gelijk, maar zolang de overheid de plaatsingsruimte voor dierlijke en kunstmatige stikstof gescheiden blijft houden zal dit niet snel gaan gebeuren. Het tegenovergestelde gebeurt momenteel juist in Nederland. De ruimte voor dierlijke mest zijn ze aan het afbouwen, waardoor er eerder kunstmest gebruikt wordt. Zolang daar niks aan veranderd zal deze markt alleen maar groeien.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

OCI

24,700 17 apr
+0,290 +1,19%
Premium

OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links