Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING stelt zwaar teleur

ING stelt zwaar teleur
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft over het vierde kwartaal een lager dan verwachte geschoonde winst met tegenvallende rentebaten gepresenteerd en gaf een verwachting voor de rentebaten in 2024 af die erg voorzichtig is. Dit stelde Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport.

De winst zonder de voorzieningen voor oninbare leningen was 7 procent lager dan Kepler Cheuvreux had verwacht en de rentebaten waren 3 procent lager dan voorzien, stelde analist Benoit Petrarque.

De rentebaten van 3,88 miljard euro waren volgens de analist "geschoond" bijna 3 procent lager dan de consensus, en dat is een grote tegenvaller, stelde Petrarque.

ING schetste voor 2024 een daling van de netto rentebaten tot 15 à 15,5 miljard euro, op basis van een geleidelijke daling van de spaarmarge tot 100 basispunten aan het einde van 2024. Dat is volgens Kepler Cheuvreux een erg conservatieve aanname. Petrarque denkt dat ING veel te somber is ten aanzien van de asymmetrie in de boekhouding en rekent zelf op 16,1 tot 16,6 miljard euro aan schone rentebaten in 2024.

Kepler Cheuvreux verwacht een neerwaartse bijstelling van de consensusverwachting voor de winst met 5 tot 10 procent. Het aandeel ING noteerde donderdag 8,3 procent lager op 12,09 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
 2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 72% zegt kopen 57 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Dicall69 1 februari 2024 09:52
  Gezien dit bericht hoef men zich niet meer af te vragen, waarom het aandeel zo zwaar overtrokken reageert, meer dan 7 miljard winst is 43 % meer dan het jaar ervoor en dan zeggen dat ING zwaar teleur stelt daar kan geen enkel bedrijf/ aandeel tegenop en wordt de koers gewoon naar beneden geregisseerd.
 2. o€e$m€s 1 februari 2024 12:12
  quote:

  watergeus schreef op 1 februari 2024 11:49:

  Het beeld op de foto bij dit artikel bestaat niet eens meer. Zegt genoeg over het verval in service van ING terwijl ze jaarlijks de kosten met 10% opvoeren voor rekeninghouders. Down the drain.
  wel eens een geldmaat machine gezien of gewoon wat roeptoeteren voor de lol?
 3. Innergenie 1 februari 2024 18:01
  Wat een pipo die Benoit Petrarque van Kepler Cheuvreux. De boel de grond in praten en dan zeker zelf zijn plan trekken voor eigen gewin. Het blijven een stelletje boeven om zo de koers te beïnvloeden, want ING heeft het mijn inziens prima gedaan. Natuurlijk zijn de vooruitzichten door ING voor 2024 zeer conservatief neergezet, maar deze daling is inderdaad overtrokken. De inkomsten aan vaste kosten van bestaande en nieuwe rekeninghouders en rentes blijven gewoon als stabiele bodem overeind.
 4. forum rang 6 Opentop 1 maart 2024 11:50
  Dat NY Bankcorp neemt een 2 miljard voorziening, dan is dat de korte pijn manier. Kost 18% koersverval maar dan is het klaar.

  ING inmiddels alweer 70c erbij.

  Markt is volledig absurd in de eerste reactie niet alleen de commentaren maar ook de koers.
  Er is nog al een verschil tussen een bedrijf wat 5 miljard verdient per jaar (ING) en een bedrijf met 5 miljard schuld (KLM).
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,660 16:44
-0,010 -0,07%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links