Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afsplitsing Sandoz stuwt winst Novartis

Afsplitsing Sandoz stuwt winst Novartis
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft het afgelopen kwartaal een fors hogere nettowinst geboekt, nadat de farmaceut een boekwinst realiseerde met de afsplitsing van farmabedrijf Sandoz. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Novartis boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 8,5 miljard dollar, in vergelijking met 1,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst werd met name gestuwd door een boekwinst van 5,9 miljard dollar uit de distributie van Sandoz-aandelen aan Novartis-aandeelhouders, die in oktober werd afgerond.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten verdubbelde tot 2,64 miljard dollar, terwijl de omzet met 8 procent toenam tot 11,42 miljard dollar. De sterke groei in de verkoop van hartgeneesmiddel Entresto en de psoriasisbehandeling Cosentyx, met elk een kwartaalomzet van ruim 1 miljard dollar, droegen sterk bij aan de omzet.

Het operationele kernresultaat steeg 4,8 procent tot 3,82 miljard dollar.

Analisten vooraf geraadpleegd door Visible Alpha rekenden op een nettowinst van 3,75 miljard dollar op een omzet van 11,51 miljard dollar.  

Outlook

Novartis rekent voor 2024 op een groei van de omzet van circa 5 procent en een groei van de het operationele kernresultaat met een hoog enkelcijferig percentage, beide tegen constante wisselkoersen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 feb Novartis doet bod op MorphoSys
  2. 05 feb Koersalarm: aandeel MorphoSys in de lift na overnamegeruchten 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NOVARTIS N 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NOVARTIS N

85,530 19 apr
+1,010 +1,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links