Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterke omzetgroei voor Fastned

Sterke omzetgroei voor Fastned
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in het vierde kwartaal van 2023 een sterke omzetgroei gerealiseerd, zoals verwacht. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de exploitant van snellaadstations.

De laadomzet groeide met 44 procent op jaarbasis naar 19,2 miljoen euro. Dat is nipt meer dan de 43 procent omzetgroei die ING vooraf verwachtte. Fastned verwerkte bijna 1,3 miljoen laadsessies, een plus van 64 procent. De bezettingsgraad steeg tot 14,4 procent. 

Dit leverde een brutowinst op van 14,2 miljoen euro, 77 procent meer dan in de laatste drie maanden van 2022. Ook hier overtrof Fastned de verwachtingen van ING. De bank rekende op 13,9 miljoen euro.

Vooruitzichten 

De outlook voor 2023 werd bij de update over het derde kwartaal nog gehandhaafd. Dat betekent dat Fastned mikt op een positieve onderliggende EBITDA. ING mikt op een resultaat van 8,2 miljoen euro. Dinsdag werden deze cijfers nog niet vrijgegeven.

Nieuwe stations

In het laatste kwartaal van 2023 werden negentien nieuwe stations geopend, waaronder het eerste station in Denemarken. Dinsdag meldde Fastned ook de expansie naar Spanje.

Aan het einde van 2023 had Fastned 297 stations in zeven landen. De pijplijn was gevuld met 432 locaties. Dit is evenwel exclusief de grote hoeveelheid locaties die naar verwachting worden toegevoegd door het winnen van de 'Deutschlandnetz'-aanbesteding in het derde kwartaal, waarbij Fastned 92 zoekgebieden toegewezen kreeg. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Berenberg verlaagt koersdoel Fastned 1
  2. 16 apr Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 53% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

FASTNED

23,350 19 apr
-0,650 -2,71%
Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links