Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Jefferies: volumes InPost overtreffen verwachting
Beeld: InPost

Jefferies: volumes InPost overtreffen verwachting

(ABM FN-Dow Jones)De volumegroei van InPost in het vierde kwartaal van 2023 heeft de verwachtingen overtroffen. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies woensdag in een rapport.

De volumegroei versnelde tot 21 procent in het afgelopen kwartaal, tegen een groei van 18 procent in het derde kwartaal, toen de volumes in Polen in september tegenvielen.

De volumes in het vierde kwartaal vielen 3 procent hoger uit dan waar Jefferies op mikte, aangejaagd door de resultaten in Polen en het VK. Mondial Relay presteerde conform verwachting vond Jefferies.

Verder merkte Kerstens op dat de outlook voor 2023 door InPost werd gehandhaafd. InPost verwacht een outperformance op de pakketmarkten, waarbij de EBITDA-marges in Polen zichtbaar moeten verbeteren en de aangepaste EBITDA positief blijft in het VK.

Jefferies mikt op een 37 procent hogere EBITDA in 2023 van 2,70 miljard zloty, tegen een consensusverwachting van 2,69 miljard. Dit zou resulteren in een 288 basispunten hogere EBITDA-marge van 30,6 procent, denkt Kerstens.

Jefferies heeft een koopadvies op InPost met een koersdoel van 16,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend kort na opening van de beurzen met 4,0 procent tot 12,80 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Poolse kluisjesuitbater InPost sterk uit de startblokken
  2. Beursblik: prima cijfers InPost

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
INPOST kopen verkopen

57% zegt kopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.