Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flow Traders wijst op lage volatiliteit

Flow Traders wijst op lage volatiliteit
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft in het vierde kwartaal lagere handelsvolumes geboekt dan een jaar eerder, terwijl de volatiliteit van de ETP-handel sterk daalde, wat de winstgevendheid waarschijnlijk onder druk heeft gezet. 

Dat bleek dinsdag nabeurs uit het overzicht dat het bedrijf gaf van het beursklimaat in het afgelopen kwartaal, op basis van openbare data, vooruitlopend op de kwartaalcijfers. 

De handelsvolumes verbeterden in het vierde kwartaal van 2023 licht ten opzichte van het zomerkwartaal, dat zoals gebruikelijk relatief rustig verliep, maar bleven wel lager dan een jaar eerder. 

Ook de volatiliteit, die een belangrijk aanjager is voor de winstgevendheid, bleef laag. Een korte piek in oktober werd tenietgedaan door een zeer rustige beurs in november en december. 

"Omdat de meeste van onze inkomsten komen uit de Europese markt voor ETP's, heeft de daling van de volaliteit op Europese beurzen een grotere impact op onze resultaten dan de andere regio's", aldus Flow Traders. 

Zoals al eerder bekend werd gemaakt, was de verhandelde waarde aan ETP's in oktober en november 9 procent hoger in de Europese regio, 1 procent lager in de Amerika's en 9 procent lager in Azië en de Pacific. De gemiddelde volatiliteit daalde in deze twee maanden zelfs met 38 procent op jaarbasis.

De handel in vastrentende waarden groeide met dubbele cijfers op jaarbasis in de markt voor Amerikaans, High-Grade en Europees krediet, terwijl de volatiliteit hier met circa 10 procent daalde.

De handel in bitcoin daalde ongeveer 35 procent op jaarbasis, maar was wel 50 procent volumineuzer dan in het voorgaande kwartaal. De volatiliteit was 15 procent lager dan een jaar eerder. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Oplopende VIX uitstekend nieuws voor Flow Traders
  2. 28 mrt AEX begint met record aan laatste handelsdag voor het paasweekend 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders 72% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Flow Traders

19,090 17 apr
+0,240 +1,27%
Premium

Oplopende VIX uitstekend nieuws voor Flow Traders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links