Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming verhoogt omzetverwachting

Pharming verhoogt omzetverwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft in het afgelopen jaar 19 procent meer omzet geboekt, volgens voorlopige resultaten. Dat maakte het Leidse biotechbedrijf maandagochtend bekend.  

De voorlopige omzetstijging tot 245 miljoen dollar is te danken aan een sterker dan verwachte omzetgroei van 10 procent tot 227 miljoen dollar voor het middel Ruconest, plus circa 18 miljoen dollar uit het middel Joenja. Dit hangt samen met de inspanningen die voor en tijdens de coronacrisis werden geleverd om het Amerikaanse verkoopapparaat uit te breiden en te reorganiseren. Het aantal artsen dat Ruconest voorschreef steeg met 13 procent.

Eerder ging Pharming nog uit van een groei met een laag enkelcijferig percentage voor Ruconest. Het aantal nieuwe patiënten was in 2023 25 procent hoger dan een jaar eerder.

Joenja, de Amerikaanse merknaam voor leniosilib, een behandeling voor de aandoening APDS, is drie kwartalen op de markt, sinds het tweede kwartaal van vorig jaar, en na het derde kwartaal meldde Pharming nog een omzet van 10,3 miljoen dollar. Per eind december waren er 92 patiënten voor dit middel in de VS ingeschreven waarvan 81 een betaalde therapie volgen.  

Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 840 patiënten met de diagnose APDS geïdentificeerd in markten waar Pharming zich op richt, waarvan meer dan 200 in de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er in de VS meer dan 1.100 patiënten met een genetische variantie, waarvan een deel mogelijk als APDS moet worden beschouwd. De uitkomst van studies hiernaar wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar.

Pharming blijft in het nieuwe jaar focussen op meer goedkeuringen voor leniosoilib tegen APDS en doorontwikkeling van het middel voor andere primaire immuno-deficiënties, naast APDS. Daarvoor wil het bedrijf in het tweede kwartaal een Fase 2-klinische studie starten.

De kaspositie per eind 2023 was 215 miljoen dollar, tegen 199,2 miljoen dollar een kwartaal eerder, meldde Pharming verder.  

In maart volgen de volledige en gecontroleerde resultaten over 2023.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Pharming rondt plaatsing obligaties af 5
  2. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 83% zegt kopen 41 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. silverbullet 8 januari 2024 08:21
    Het blijft Pharming altijd opportunistisch en goede PR mbt cijfers in het vooruitzicht nu wordt het uitgedrukt in OMZET meevaller nooit te beroert om een konijn uit de hoed te toveren met uiteindelijk tegenvallend resultaat hoe vaak is dit al niet gebeurt ?

    Ik blijf zeer sceptisch met resultaten en groei van Joenja en verwacht dat de kosten te hoog zijn en dit weer een domper geeft op het NETTO resultaat
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pharming Group

0,868 18 apr
-0,093 -9,63%
Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links