Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese consumentenprijzen dalen harder

Chinese consumentenprijzen dalen harder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De consumenten- en producentenprijzen in China zijn in november harder gedaald dan in de maand ervoor. Dit bleek dit weekend uit nieuwe overheidscijfers van Beijing.

De consumentenprijzen daalden in november met 0,5 procent op jaarbasis, nadat in oktober nog sprake was van een prijsdaling van 0,2 procent.

Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een daling van de Chinese consumentenprijzen met 0,2 procent in november.

De prijsdaling was vooral het gevolg van dalende energieprijzen, die 1,3 procent lager uitkwamen dan in november 2022. In oktober stegen de energieprijzen in China nog met 1,2 procent. Ook de voedselprijzen daalden in november, met 4,2 procent, na een afname met 4,0 procent in oktober.

De kerninflatie in China kwam in november uit op 0,6 procent, gelijk aan het niveau in oktober.

Op maandbasis daalden de consumentenprijzen in China in november ook met 0,5 procent, na een daling met 0,1 procent in oktober.

De producentenprijzen in China daalden in november met 3,0 procent op jaarbasis, na een afname met 2,6 procent in oktober. Hier was gerekend op een daling met 2,9 procent.

Op maandbasis daalden de producentenprijzen in november met 0,3 procent, na een stabiel niveau in oktober.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Arctic trader 21 december 2023 15:05
    Dispersion trading is a leading strategy for trading correlations in the market. As stated previously, typically, the expected correlation between stocks, or implied correlation, tends to be overvalued. This is often due to the market positioning of structured product sellers who have a vested interest in going long correlation. thetatitans.com/home/dispersion-trading/ This overvaluation makes the implied volatility of indexes appear higher than it actually is when compared to the volatility of individual stocks.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links