Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Nikkei in het rood
Beeld: ABM Financial News

Nikkei in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden vrijdag overwegend hoger, met als negatieve uitschieter de beurs in Tokio.

De Japanse Nikkei 225 koerste vanochtend circa twee procent lager op 32.211 punten, terwijl de beurs in Seoel onder aanvoering van de halfgeleideraandelen juist een procent klom. Sydney, Hongkong en Shanghai wonnen daarnaast enkele tienden van een procent.

De krimp van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal werd vanochtend naar beneden bijgesteld. Op jaarbasis daalde het Japanse bruto binnenlands product in het derde kwartaal met 2,9 procent. Aanvankelijk wezen de cijfers op een krimp van 2,1 procent.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere start, na een groen slot op Wall Street donderdagavond. Techbeurs Nasdaq klom 1,4 procent, terwijl de winst voor de Dow Jones index bleef steken op 0,2 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.