Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Merck onderuit na falen mogelijke behandeling voor MS

Merck onderuit na falen mogelijke behandeling voor MS
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Merck daalde woensdag fors in Frankfurt, nadat het experimentele medicijn evrobrutinib in een late klinische onderzoeksfase geen soelaas bood voor patiënten met terugkerende vormen van multiple sclerose.

het aandeel verloor 13 procent en bracht daarmee het verlies voor dit jaar op 23 procent, terwijl de koerswinsten verdampten die de afgelopen weken werden geboekt, nadat het bedrijf in oktober aankondigde volgend jaar weer terug te zullen keren naar omzetgroei.

Dinsdagavond meldde het Duitse farmacie- en chemiebedrijf dat het middel tegen multiple sclerose niet effectief genoeg bleek in het verminderden van het percentage terugvallen vergeleken met Aubagio, een pil van Sanofi tegen dezelfde ziekte. De primaire doelstelling van het onderzoek werd daardoor niet bereikt.

Analisten van Citi verwachten dat Merck het onderoek naar evrobrutinib zal staken. Zij verwachtten dat het medicijn, indien succesvol, in 2035 een omzet van 2,1 miljard euro had kunnen genereren. 

De mislukking kan ook slecht nieuws zijn voor een nieuwe categorie van medicijnen tegen MS die de proteïne brutontyrosinekinase onderdrukken. Volgens Jefferies ontwikkelen Sanofi, Roche en Novartis vergelijkbare moleculen als behandeling tegen MS. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Merck KGaA 50% zegt kopen 2 stemmen
NOVARTIS NAM. SF 0,49 67% zegt kopen 3 stemmen
ROCHE HLDG AG GEN. 67% zegt kopen 3 stemmen
Sanofi 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. Merck KGaA 01 mrt
  158,100
  +0,19% +0,300
 2. NOVARTIS AG 15:16
  89,850
  -0,37% -0,330
 3. 232,700
  -0,36% -0,850
 4. Sanofi 15:16
  86,650
  -0,76% -0,660

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links