Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs daalt
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gedaald in aanloop naar wekelijkse voorraadcijfers uit de Verenigde Staten.  De januari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1,0 procent lager op 72,32 dollar op de New York Mercantile Exchange.

De afgelopen dagen daalde de olieprijs, door twijfel of OPEC-plus m begin volgend jaar een nieuwe productieverlaging zal kunnen leveren. Het oliekartel wil mogelijk zijn productiebeperkingen verlengen en zelfs versterken, mogelijk tot na het eerste kwartaal van volgend jaar.

De wekelijkse olievoorraden zullen woensdag voor het eerst in zeven weken een daling laten zien, verwachten analisten en handelaren, omdat Amerikaanse raffinaderijen hun capaciteit opschroefden in de afgelopen week. Gerekend wordt gemiddeld op een daling met 1 miljoen vaten. De voorraden zouden daarmee nog altijd 8,4 procent hoger zijn dan een jaar geleden.  

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.