Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street overwegend lager

Wall Street overwegend lager
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdagavond overwegend lager, terwijl de rente op staatsleningen verder daalde.

De S&P500-index daalde 0,1 procent tot 4.565,94 punten. De Dow Jones-index daalde 0,2 procent en technologie-index Nasdaq steeg 0,2 procent tot 14.202,11 punten.

Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen daalde van 4,259 procent naar 4,171 procent. Lagere rente betekent doorgaans hogere aandelenkoersen.

Technologiebedrijven en makers van luxe consumptiegoederen wonnen terrein, maar konden de verliezen bij nuts-, energie- en grondstoffenbedrijven niet goedmaken.  Maandag daalde Wall Street nog, maar daarna volgde een reeks sterke bedrijfsresultaten, van CVS, J.M. Smucker, Land's End, Ferguson en Builders FirstSource.

De Chinese economie dempt de vreigde. De CSI 300 index verloor dinsdagt 1,9 procent en zakte tot het laagste niveau in bijna vijf jaar. Na het sluiten van de Chinese beurs deed Moody's er nog een schepje bovenop door de kredietwaardigheid van China op de nominatie te zetten voor een afwaardering. 

Inkoopmanagersindices uit de VS verbeterden in oktober. De stijging van de index van ISM was groter dan die bij S&P.

Het aantal vacatures in de VS in oktober bleek dinsdag te zijn gedaald. De cijfers wijzen op een afkoelende Amerikaanse arbeidsmarkt, hoewel er nog altijd meer banen zijn dan werkzoekenden. 

De vacaturecijfers worden woensdag gevolgd door het banenrapport van ADP en het officiële banenrapport op vrijdagmiddag. Na een groei van 150.000 banen in oktober, rekent de markt voor november op 190.000 banen.

Olie werd wat goedkoper. Een vat WTI-olie noteerde 0,7 procent in het rood op 72,57 dollar. In de markt zijn er twijfels of de vrijwillige productieverlagingen door OPEC+ wel worden gehaald.

De euro/dollar noteerde lager op 1,0792. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er nog 1,0836 op de borden.

Bedrijfsnieuws

CVS Health, de grootste drogisterijketen van de VS, zal afstappen van de complexe formules die worden gebruikt om de prijzen te bepalen van de voorgeschreven medicijnen die het verkoopt. Het bedrijf zal overgaan naar een eenvoudiger model. Het aandeel steeg 4 procent.

Sphere Entertaiment verloor 12 procent met grote omzetten op het berichgt dat het bedrijf 225 miljoen dollar wil ophalen met converteerbare obligaties.  

ArcBest daalde 9 procent, na zwakke derdekwartaalcijfers. 

Ook schoenen- en modeverkoper DesignerBrands voldeed niet aan de verwachtingen voor het kwartaal dat eindigde met de maand oktober. Het aandeel verloor 34 procent.

Aandelen Gitlab stegen met 13 procent, nadat de kwartaalomzet van de aanbieder van bedrijfssoftware de verwachtingen van analisten overtrof.

Videogamemaker Take-Two Interactive Software bracht vervroegd een trailer van 'Grand Theft Auto VI uit, nadat deze onbedoeld uitlekte op social media. De aandelen daalden bijna 1,5 procent. 

Tesla stond 4 procent hoger, na een reeks verliesdagen. Mogelijk is dat te danken aan cijfers uit China en aan de lancering van de Cybertruck.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links