Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JPMorgan verlaagt koersdoel Galapagos

JPMorgan verlaagt koersdoel Galapagos
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan heeft het koersdoel van Galapagos verlaagd van 42,00 naar 34,00 euro, en handhaafde het neutrale advies voor het biotechaandeel. Dit maakte de Amerikaanse zakenbank dinsdag bekend in een sectorrapport.

Galapagos zal zich vooral richten op uitbreiding van de pijplijn in oncologie en immunologie. Vooral de keuzes van Galapagos in welke behandelingen het zal investeren, zal volgens JPMorgan de koersontwikkeling van het aandeel in 2024 bepalen.

De analisten wezen erop dat Galapagos na de recente desinvestering van Jyseleca er slechts nog bescheiden royalty's zullen worden ontvangen. 

Afgezien van de aanwezige cash zijn er volgens de analisten echter meer onderdelen die toegevoegde waarde kunnen leveren, zoals het CAR-T-programma, waar de analisten uitkijken naar Fase I-studiedata op de komende ASH-conferentie op 9 december, gevolgd door een uitbreiding naar Fase II in 2024. 

Dat gezegd hebbende, stelden de analisten van de bank dat het grootste deel van de waarde binnen Galapagos nog altijd op de balans staat. Het bedrijf eindigde het derde kwartaal van 2023 met 3,8 miljard euro in kas, en dat is 50 procent boven de huidige marktkapitalisatie van het bedrijf van 2,5 miljard euro. De markt is echter voorzichtig over de waarde die Galapagos in de toekomst weet te creëren met de aanwezige cash. Dat verklaart volgens JPMorgan de lage marktkapitalisatie in vergelijking tot de goedgevulde kas.

Ondanks het geloof van de analisten in het CAR-T en het TYK2 programma, denken ze dat het te vroeg is om hier veel van te verwachten. Ook zijn er veel concurrenten actief.

De analisten verwachten dat het aandeel op een korting van circa 20 procent zal blijven handelen ten opzichte van de intrinsieke waarde van 42 euro. Dat verklaart de koersdoelverlaging naar 34 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. 26 feb Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Arctic trader 23 december 2023 09:29
    Dispersion trading can be profitable, but it’s nuanced and depends on the dynamics of implied and realized correlations in relation to overall market volatility. For instance, in normal conditions, indices like SX5E and S&P500 may have an implied correlation ranging from 50-70% and a realized correlation of 30-60%. This gap reflects the market’s anticipation that extremely low correlations are unlikely to persist, presenting potential risks for a long dispersion trade. thetatitans.com/home/dispersion-trading/
    The strategy inherently assumes that implied correlation is expected to be above the average realized correlation thetatitans.com/home/dispersion-trading/
    due to its short volga nature.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

28,500 12 apr
-0,360 -1,25%
Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links