Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Powell probeert marktverwachtingen te temperen

Powell probeert marktverwachtingen te temperen
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, heeft vrijdag in een toespraak in Atlanta geprobeerd om de marktverwachtingen voor agressieve renteverlagingen te temperen.

Hij zei dat het nog te vroeg was om de overwinning op de inflatie uit te roepen. Dit ondanks een reeks positieve indicatoren die een verdere daling van de inflatie signaleren. Zo daalde de voor de Fed belangrijke PCE-inflatie in oktober tot 3,5 procent.

Powell gaf in zijn speech op Spelman College aan dat hij van plan is “het beleid restrictief te houden” totdat beleidsmakers ervan overtuigd zijn dat de inflatie stevig teruggaat naar 2 procent.

Het zou "voorbarig" zijn om met vertrouwen te concluderen dat we een voldoende restrictief standpunt hebben bereikt, of om te speculeren over wanneer het beleid zou kunnen versoepelen, aldus Powell.

“Wij zijn bereid het beleid verder aan te scherpen als dat passend blijkt”, voegde hij eraan toe.

Maar op de markt was er vooralsnog nauwelijks reactie en noteerde de Amerikaanse tienjaarsrente lager op 4,29 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jetzt geht los 1 december 2023 18:49
    quote:

    Nick75 schreef op 1 december 2023 18:15:

    In deze periode mag men zeggen wat ze willen, Powell wil de rente nog niet verlagen, industrie krimpt voor de 12de maand op een rij, en we staan met de indexen bijna allemaal op ATH? Te belachelijk voor woorden....
    Die renteverlagingen zijn inmiddels wel een keer in de koersen verwerkt. Binnenkort wordt negatief nieuws weer negatief beoordeeld. En mocht de inflatie toch niet verder dalen, bijvoorbeeld vanwege de hogere lonen en hogere energieprijzen, dan kan de vlam zomaar in de pan slaan.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links