Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikanen shoppen voor recordbedrag tijdens Thanksgiving

Amerikanen shoppen voor recordbedrag tijdens Thanksgiving
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Amerikanen hebben voor een recordbedrag aan online-aankopen gedaan op Thanksgiving Day. Dit bleek vrijdag uit data die Adobe Analytics publiceerde.

Consumenten gaven donderdag voor een recordbedrag van 5,6 miljard dollar uit aan online aankopen, een stijging van 5,5 procent ten opzichte van Thanksgiving vorig jaar.

Dat is "bijna het dubbele van wat consumenten een paar jaar geleden uitgaven (2,87 miljard dollar in 2017), wat de voortdurende verschuiving naar meer online uitgaven benadrukt", aldus Adobe. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor inflatie, maar als dit effect wel wordt meegerekend, zou de groei van de consumentenbestedingen nog sterker zijn, aldus Vivek Pandya, hoofdanalist bij Adobe Digital Insights.

Populaire items waren speelgoed als Barbiepoppen en Marvel actiefiguren maar ook de PlayStation 5, Xbox Series X en Nintendo Switch, plus spellen als Call of Duty: Modern Warfare III, Super Mario Bros. Wonder en Mortal Kombat 1 vonden gretig aftrek, zei Adobe.

Wat betreft niet-speelgoedproducten kocht het online winkelende publiek onder meer robotstofzuigers, Bluetooth-luidsprekers, tablets en kerstdecoraties, volgens Adobe.

Dit feestdagenseizoen wordt nauwlettend in de gaten gehouden, op zoek naar tekenen dat consumenten minder uitgeven nu de recessiezorgen toenemen. Er zijn marktvolgers die rekenen op een stijging van de consumentenbestedingen met 3 tot 5 procent in deze periode, waar dat in 2022 nog 5,5 procent was. Als de voorspelling van 3 procent uitkomt, zou dit de kleinste stijging in vijf jaar zijn.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Adobe 57% zegt verkopen 7 stemmen
Alibaba Group Holding Limited 62% zegt kopen 8 stemmen
Amazon.com 62% zegt kopen 8 stemmen
BEST BUY CO. DL-,10 83% zegt verkopen 6 stemmen
Walmart 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 win some... 24 november 2023 20:47
  "De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor inflatie, maar als dit effect wel wordt meegerekend, zou de groei van de consumentenbestedingen nog sterker zijn" ?????

  Als je corrigeert voor inflatie dan kom je procentueel juist op een lagere groei uit lijkt me. Blijf me verbazen over dit soort berichten.
 2. forum rang 8 Branco P 24 november 2023 22:21
  quote:

  win some... schreef op 24 november 2023 20:47:

  "De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor inflatie, maar als dit effect wel wordt meegerekend, zou de groei van de consumentenbestedingen nog sterker zijn" ?????

  Als je corrigeert voor inflatie dan kom je procentueel juist op een lagere groei uit lijkt me. Blijf me verbazen over dit soort berichten.
  Correct, als je corrigeert voor inflatie (USA ca. 3,2% nu) dan wordt die 5,5% groei circa 2,2% groei. Dus je zou, kort door de bocht kunnen zeggen dat er 2,2% meer producten verkocht zijn in vergelijking met vorig jaar hoewel je een nog beter beeld krijgt wanneer je specifiek op zoek gaat naar het inflatiecijfer met betrekking tot de producten die veel gekocht worden met Thanksgiving. Ik heb daar geen zin in, maar de core inflation is denk ik al wel iets exacter en die doet nu 4%. Dus dan zou je op 1,4% feitelijke groei uitkomen.

  En dan heeft zo'n artikel opeens geen nieuwswaarde meer: 1% meer verkocht dan vorig jaar = niet noemenswaardig.
 3. Roesie 24 november 2023 23:28
  Ik moest dat stukje ook een aantal keer lezen inderdaad. Verbaas me dagelijks over het niveau van de inhoud van de berichten hier. Ik lees bijvoorbeeld constant hoe wonderbaarlijk sterk de economie van de VS zich houdt nu de rente is gestegen. Vervolgens wordt dat steevast toegeschreven aan de uitgaven van de consument aldaar. Zelden lees ik iets over de overheid die maar liefst 1,8 biljoen dollar meer uitgeeft dan er binnenkomt. Dan praat je over zo’n 6% van het geschatte GDP van 2023. Nogal wiedes dat er sprake is van groei! Uiteraard zeer kunstmatig en niet houdbaar. Maar dat soort feiten leest blijkbaar minder goed weg. The (goednieuws)show must go on!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. Adobe 16 feb
  546,620
  0,00% 0,000
 2. 73,140
  -1,04% -0,770
 3. Amazon.com 16 feb
  169,490
  0,00% 0,000
 4. 0,000
  0,00% 0,000
 5. Walmart 22:00
  175,860
  +3,23% +5,500

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links