Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel Ahold Delhaize
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 32,00 naar 30,00, maar handhaafde het Gelijkgewogen advies. Dat bleek vrijdag uit een rapport.

De Britse bank heeft haar waarderingsmodel aangepast als gevolg van de recent gepubliceerde kwartaalcijfers, waaruit bleek dat de marges in de VS zwak waren. Ook houdt het model nu rekening met de voorgestelde Roemeense overname en de verkoop van FreshDirect.

Het netto-effect daarvan leidt bij Barclays tot een verlaging van de raming voor de winst per aandeel van 1,6 procent in 2023.  Voor 2024 werden de ramingen met 5,8 procent verlaagd en voor 2025 met 3,9 procent.

Op basis hiervan kwam de bank tot een lager koersdoel.

Tenslotte gaven analisten van Barclays aan dat ze vooralsnog geen haast hebben om een positiever standpunt in te nemen over Ahold. Dit gezien de waarschijnlijkheid van nog meer negatief nieuws in de VS, voordat de marges zich stabiliseren.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde vrijdag fractioneel hoger op 26,80 euro en impliceert volgens Barclays een opwaarts potentieel van bijna 12 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

27,730 17:36
+0,280 +1,02%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links