Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple, Disney en IBM adverteren niet meer op X

Apple, Disney en IBM adverteren niet meer op X
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Grote bedrijven als Apple, Disney en IBM stoppen met adverteren op X, het voormalige Twitter, nadat eigenaar Elon Musk afgelopen week onder vuur kwam te liggen door zijn steun voor een antisemitistische tweet. Dit meldde The Wall Street Journal zaterdag.

Ook bedrijven als Warner Bros. Discovery, Paramount Global, Comcast en Lions Gate Entertainment zouden voorlopig niet meer adverteren op het social media platform, zeiden bronnen tegen de zakenkrant.

De uittocht van belangrijke adverteerders draagt bij aan de zakelijke uitdagingen waar Musk voor staat bij het beheren van X, dat gebruikers en inkomsten heeft verloren sinds hij het vorig jaar overnam. Het aantal downloads van de app is ook gedaald.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple 75% zegt kopen 4 stemmen
International Business Machine 67% zegt kopen 3 stemmen
Twitter 86% zegt verkopen 7 stemmen
Walt Disney Company (The) 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 jan de vakman 18 november 2023 21:38
  Wie leverden gas, water licht, vele eerste levensbehoeften en medicijnen en behandelingen aan de Gazastrook?, ja, niet Jordanië, Syrië of Iran, nee, het kwam allemaal uit Israël, daarom is het een goede zaak, dat deze bedrijven, vriendje Musk, hier absoluut niet in steunen!!, SJALOOM!!!
 2. Twiss 19 november 2023 10:13
  10 Oct 2023 — De Europese Commissie gaat de ontwikkelingssamenwerking met Palestina, goed voor in totaal 691 miljoen euro, dan toch niet bevriezen.
  Kennelijk zorgde Israël niet voor alles.

  Hoop dat de vrijheid van meningsuiting en de bescherming van de menselijke rechten niet in het geding komen hier in Nederland.
  Het is inderdaad zo dat als je deze instituten aan je laars lapt je jezelf minder populair maakt.
 3. Alfred 19 november 2023 17:43
  Het was een totaal onbegrijpelijk gemaakt, waanzinnig, nietszeggend en lang bericht waar Musk het mee eens was. Ik heb zelfs de grootste moeite om iets te zeggen over wat er in stond of waar het bij benadering over ging. Alleen AI kan dit oprakelen. Daarna mochten twitteraars niets meer schrijven over Palestina zoals "Palestina must be free..." Helemaal dus, want dat zou volkerenmoord inhouden. Terwijl de beruchte moderatie op Twitter geen problemen heeft met dat Gaza een parkeerterrein moet worden en van een glazen laag voorzien. De bevolking slachtoffer van genocide, want daar zou volgens sommige agressievelingen voor altijd mee moeten worden afgerekend.

  Hier heeft Elon Musk te meer doen blijken dat die "compleet gestoord" kan overkomen en ja, dat vinden consumenten onsmakelijk en niet om aan te zien.

  Het aandeel Twitter bestaat niet meer, want het werd precies een jaar geleden van de beurs gehaald. Vreemd dan, dat je hier mag stemmen over of je het aandeel moet kopen of verkopen en dat vier stemmers al vinden dat je het maar beter van de hand zou kunnen doen tegen deze koers. Honderd procent zegt dus gewoon maar wat.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. Apple 23 apr
  166,820
  +0,59% +0,980
 2. 183,280
  +0,60% +1,090
 3. Twitter okt '22
  53,700
  0,00% 0,000
 4. 113,560
  -0,13% -0,150

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links