Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway

Jefferies verlaagt koersdoel Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel op Just Eat Takeaway verlaagd van 38,00 tot 25,50 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek uit een analistenrapport van de zakenbank.

Jefferies verlaagde de omzettaxaties met gemiddeld 9 procent voor de periode 2023 tot 2025, omdat de analisten rekenen op een lagere brutotransactiewaarde in Noord-Amerika, Noord- en Zuid-Europa en Australië en Nieuw-Zeeland. Over het Verenigd Koninkrijk en Ierland werd Jefferies juist iets positiever.

Verder verhoogde de zakenbank zijn taxaties voor de aangepaste EBITDA met gemiddeld 5 procent in de periode 2023 tot 2025. 

"Naast de wijzigingen in de schattingen die hierboven zijn aangegeven, verlagen we de uitgestelde vergoeding voor iFood om de reële waarde weer te geven", schreef de zakenbank, die verder de gewogen gemiddelde kosten van het kapitaal (WACC) van Just Eat Takeaway verhoogde van 9,5 naar 10,2 procent, "door een stijging van de mark-to-market gewogen risicovrije rente en een stijging van de kosten van het vreemd vermogen van 6 naar 7 procent."

Just Eat Takeaway sloot vrijdag op 14,72 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 77% zegt kopen 35 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

14,948 17:36
+0,130 +0,88%
Premium

Glas bij Just Eat Takeaway halfvol

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links