Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Berenberg: Aegon zal positief blijven verrassen
Beeld: Aegon

Berenberg: Aegon zal positief blijven verrassen

(ABM FN-Dow Jones) Aegon zal in de toekomst positief blijven verrassen met de prestaties in de Verenigde Staten. Dit verwachten analisten van Berenberg vrijdag in een rapport.

Aegon denkt dit jaar meer kapitaal te genereren met de operationele activiteiten dan aanvankelijk verwacht. In combinatie met het nieuws dat het lopende inkoopprogramma van eigen aandelen het aantal uitstaande aandelen met 7 procent heeft teruggebracht ten opzichte van juni dit jaar, denkt Berenberg dat een dividend van 0,32 euro per aandeel mogelijk is in 2023. De analistenconsensus mikt op 0,30 euro.

Berenberg is positiever over het dividend, omdat de hogere operationele kapitaalgeneratie van 1,2 miljard euro die Aegon voor 2023 voorziet, betekent dat de kasstroom boven de 632 miljoen euro uitkomt waarop de consensus mikt. En omdat er minder aandelen uitstaan, hoeft Aegon in totaal ook minder uit te keren.

In de toekomst denkt Berenberg dat Aegon positief blijft verrassen met de kapitaalgeneratie en kasstroom uit de Amerikaanse activiteiten, dankzij de sterke groei in nieuwe business, die de cyclische tegenwind in het Verenigd Koninkrijk en in vermogensbeheer ruimschoots zal compenseren.

Berenberg heeft een koopadvies op Aegon met een koersdoel van 6,60 euro. Het aandeel sloot donderdag op 4,97 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Aegon start aandeleninkoop van 200 miljoen euro
  2. Aegon weet wat beleggers willen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon kopen verkopen

97% zegt kopen

30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.