Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berkshire neemt afscheid van General Motors en Johnson & Johnson

Berkshire neemt afscheid van General Motors en Johnson & Johnson
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Berkshire Hathaway heeft in het derde kwartaal zijn belangen in General Motors en Johnson & Johnson verkocht. Dit bleek uit documenten die het investeringsvehikel van Warren Buffett indiende bij toezichthouder SEC.

Ook werden kleinere posities verkocht in Procter & Gamble, Mondelez International en UPS, terwijl de belangen in onder meer Amazon.com, Chevron en HP werden verkleind.

In totaal verkocht Berkshire voor 7 miljard dollar aan aandelen, terwijl het voor 1,7 miljard dollar aandelen kocht. Tot en met september verkocht de investeerder dit jaar per saldo al voor meer dan 23,6 miljard dollar aan aandelen, terwijl in dezelfde periode een jaar eerder nog voor 48,9 miljard dollar werd gekocht.

Aan het einde van het derde kwartaal bestond de portefeuille van Berkshire voor 78 procent uit aandelen van Apple, Bank of America, American Express, Coca-Cola en Chevron.

Berkshire eindigde het kwartaal met 157 miljard dollar aan cash, circa 10 miljard meer dan een kwartaal eerder. Ook werd er voor 1,1 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Berkshire Hathaway 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Berkshire Hathaway

407,110 01 mrt
-2,290 -0,56%
Premium

Moet Berkshire Hathaway worden opgesplitst?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links