Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays verlaagt koersdoel ABN AMRO

Barclays verlaagt koersdoel ABN AMRO
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 20,00 naar 18,50 euro, naar aanleiding van de derdekwartaalcijfers,  maar handhaafde het Overwogen advies. Dat bleek maandag uit een sectorrapport.

Reden voor de verlaging is de 2 procent lagere verwachting voor de nettorentebaten in 2025, nu blijkt dat de replicatieportefeuille voor de spaartegoeden een gemiddelde looptijd heeft van vier jaar.

Analisten Amit Goel en Sam Moran-Smyth gingen tot nog toe in hun modellen uit van drie jaar, zoals de bank eerder ook zou hebben aangegeven. 

Omdat zo'n 40 procent van de portefeuille binnen een jaar afloopt, betekent een gemiddelde looptijd van vier jaar dat een fors groter deel van de replicatieportefeuille tegen looptijden van tien jaar of langer is weggezet. Dit betekent weer dat de marge op spaargeld in 2024 onder druk komt te staan en dat die marge ook trager zal herstellen in 2025. De marge die de bank verdient op de rente-inkomsten van zijn replicatieportefeuille, tegenover de spaarrente die aan de klanten wordt betaald, is een cruciale aanjager voor de winst van ABN AMRO.

Ten aanzien van het kapitaalbeleid blijft Barclays verwachten dat ABN AMRO bij de komende kwartaalcijfers een lagere drempel voor het surpluskapitaal zal aankondigen. Een aandeleninkoop verwachten de analisten pas bij de cijfers over het eerste kwartaal in 2024.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 83% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,030 10:04
+0,030 +0,20%
Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links