Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING verhoogt koersdoel Shell

ING verhoogt koersdoel Shell

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Shell verhoogd van 31,30 naar 35,00 euro met behoud van het koopadvies, na de recente kwartaalcijfers die veerkracht lieten zien in een uitdagend economisch klimaat. Dat stelde analist Quirijn Mulder van ING maandag in een rapport.

De analist blijft positief over het aandeel Shell. De nieuwe CEO focust op betere resultaten en meer discipline en eenvoud binnen de organisatie.

Intussen wordt het aandeel verhandeld tegen een weinig veeleisende koers van 3,3 keer de gemiddelde EBITDA tussen 2023 en 2025, en een kleine korting van 3 procent op Europese sectorgenoten.

Volgens ING blijft Shell juist een premie waard van zo'n 10 procent vergeleken met zijn rivalen, gezien zijn sterke internationale positie, de blootstelling aan de gasmarkt en de focus op de prestaties.

Die premie levert het nieuwe koersdoel op en dat geeft een opwaarts koerspotentieel van 19,5 procent, inclusief een dividendrendement van 4 procent.

Het aandeel Shell steeg maandag met 0,3 procent naar 30,62 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 89% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

29,625 17:38
+0,035 +0,12%
Premium

Stevige eindsprint van Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links