Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Euronext biedt meer en langer handel aan

Euronext biedt meer en langer handel aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Euronext gaat per 13 november zijn aanbod in de aandelenhandel uitbreiden met de van Borsa Italiana afkomstige beurs Global Equity Market, met 350 pan-Europese en Amerikaanse aandelen. Dat maakte de beursorganisatie woensdag bekend bij zijn derdekwartaalcijfers.

Het platform bestaat zeven jaar en is na de overname van Borsa Italiana nu een Euronext-platform geworden. Beleggers kunnen er handelen in meer dan 350 aandelen uit Duitsland, Spanje, Finland, Zweden en de landen waar Euronext zijn eigen beurzen exploiteert, waaronder Nederland, België, Frankrijk, Portugal en Italië. Ook kan er worden gehandeld in grote Amerikaanse aandelen. 

Beleggers kunnen ook gebruik maken van de handel nabeurs tot 20.30 uur voor de Global Equity Market en meer dan 100 van de meest liquide aandelen op de genoemde gereguleerde markten van Euronext.  

De transacties worden afgehandeld via Euronext Clearing.

Verder meldde Euronext dat het obligatieplatform MTS is aangewezen door de Europese Unie voor de invoering van elektronische "market making" voor schuldpapier dat is uitgegeven door de Europese Unie. Gezamenlijke EU-schuld is een nieuwe markt die zeer dynamisch van start is gegaan vanaf deze maand, aldus het beursbedrijf.

Euronext meldde ook nog dat zijn clearingbedrijf Euronext Clearing is ingesteld als de standaard centrale clearingpartij voor transacties in contante effecten op Euronext Brussel. In het vierde kwartaal gaat dat ook gebeuren voor de andere markten voor contante effecten van Euronext.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Euronext

82,550 20 feb
+1,100 +1,35%
Premium

Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links