Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans presteert solide

Heijmans presteert solide
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Bij Heijmans presteren alle onderdelen conform verwachting. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag in een rapport, nadat de bouwer met een kwartaalupdate kwam.

"Een solide update", aldus Hollestelle. De verschillende segmenten presteerden in lijn met de beoogde operationele marge. "En sommige clusters zaten daar zelfs boven." En dat is volgens de analist een bevestiging dat het risicomanagement van Heijmans goed functioneert.

Voor dit jaar rekent Heijmans op een onderliggende EBITDA van minimaal 120 miljoen euro. Voorheen mikte de bouwer op meer dan 107 miljoen euro. Als een verrassing komt de verhoging volgens Hollestelle niet, na de vrijval van een voorziening voor Wintrack II. Voor deze vrijval van 15 miljoen euro gecorrigeerd, is de outlookverhoging volgens Hollestelle dus eigenlijk een kleine verlaging.

Als Hollestelle de acquisitie van Van Wanrooij meeneemt in zijn taxaties, dan rekent ING nu op 130 miljoen euro voor 2023.

ING heeft een koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 17,75 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON 55% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 tjongejonge 1 november 2023 11:22
  Gisteren stelde ING nog het volgende;

  Bron: www.iex.nl/Nieuws/784003/Beursblik-Ne...

  ING zal donderdag vooral letten op het aantal verkochte huizen op de Nederlandse woningmarkt. Hierbij verwacht de bank een lagere resultaatbijdrage dan voorheen en stelde ING er rekening mee te houden dat er tot en met oktober circa 1.721 huizen zijn verkocht door Heijmans..

  www.iex.nl/Nieuws/784003/Beursblik-Ne...

  Nu het aantal verkochte woningen m.i. vér onder de uitgesproken verwachtig van ING blijkt te liggen (kennelijk zo'n 30%) maar men dit thans niet benoemt stel ik ernstige vraagtekens bij de waarde van enig advies vanuit ING

  bron:

  www.iex.nl/Nieuws/784044/Heijmans-ver...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HEIJMANS KON

14,820 01 mrt
-0,700 -4,51%
Premium

Heijmans: herstel in de huizenmarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links