Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos gaat Jyseleca-activiteiten overdragen aan Alfasigma

Galapagos gaat Jyseleca-activiteiten overdragen aan Alfasigma
Beeld: Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft de strategische oefening afgerond en ondertekent een intentieverklaring om de Jyseleca-activiteiten over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma. Dit maakte Galapagos maandagavond bekend. 

“Het nieuws van vandaag is het resultaat van een doordachte, diepgaande analyse en vertegenwoordigt de succesvolle afronding van het strategische evaluatieproces voor Jyseleca", aldus Galapagos.

In de beoogde transactie zal Galapagos een vooruitbetaling van 50 miljoen euro, potentiële mijlpaalbetalingen van in totaal 120 miljoen euro en royalty's op de Europese verkopen ontvangen.

Galapagos zal tegen juni 2025 tot 40 miljoen euro betalen aan Alfasigma voor de ontwikkelingsactiviteiten verbonden aan Jyseleca.

Daarnaast is Galapagos van plan om haar resterende activiteiten te stroomlijnen en de operationele efficiëntie verder in te bouwen met een beoogde reductie van ongeveer 100 posities binnen de organisatie. Galapagos schat de jaarlijkse besparingen tussen 150 miljoen en 200 miljoen euro.

De voltooiing van de voorgenomen transactie is afhankelijk van de uitvoering van een definitieve overeenkomst en gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van regelgevende instanties en overleg met ondernemingsraden.

Het aandeel Galapagos sloot maandag 2,4 procent hoger op 31,09 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

33,060 23 feb
-2,870 -7,99%
Premium

Galapagos verkoopt Jyseleca voor een appel en een ei

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links