Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brill bevestigt outlook

Brill bevestigt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Brill rekent nog altijd op een winstgevend 2023. Dit meldde de Leidse uitgever donderdagavond in een trading update.

"Op dit moment verwachten we het jaar af te sluiten met een bescheiden omzetgroei ten opzichte van vorig jaar. Met een brutomarge en indirecte kosten die zich volgens verwachting ontwikkelen, denken we terug te keren naar een EBITDA-niveau in lijn met de prestaties in het verleden“, zei het bedrijf donderdag.

Zoals altijd zullen de jaarresultaten sterk afhangen van de omzet in de laatste maanden van het jaar, benadrukte Brill.

De omzet ontwikkelde zich in het derde kwartaal wel trager dan verwacht, als gevolg van de druk op de boekverkoop, zowel in gedrukte vorm als online.

Naast de uitdagende marktomstandigheden voor wetenschappelijke boeken, is Brill verder bezig om de overgang naar nieuwe distributiepartners tegen het einde van dit jaar af te ronden, zei het bedrijf.

Tijdschriften presteerden volgens verwachtingen en primaire bronnen hebben nog steeds een sterke marktvraag, zei het bedrijf.

Verder ondersteunt Brill "volledig" de overgang naar open access publiceren, wat resulteert in een sterke groei voor zowel open access tijdschriftartikelen als eBooks.

"Het tweede Brill Archive (BBA-2) is in het derde kwartaal voor meer dan 40 procent gedigitaliseerd en draagt nu al bij aan de omzet van 2023", zei het bedrijf donderdag.

Eerder deze maand kondigde Brill samen met familiebedrijf De Gruyter aan, dat laatstgenoemde Brill van de beurs wil halen voor 27,50 euro per aandeel.

De grootste aandeelhouders van Brill, die samen 60,4 procent van de aandelen bezitten, hebben hun stukken al onvoorwaardelijk aangemeld, werd destijds bekend. De partijen verwachten de overname in het tweede kwartaal te kunnen afronden.  

Het aandeel Brill sloot donderdag op 26,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links