Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fugro ziet omzetgroei versnellen

Fugro ziet omzetgroei versnellen
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft het afgelopen kwartaal de omzet flink zien toenemen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de bodemonderzoeker.

CEO Mark Heine sprak in een toelichting van sterke resultaten, waarbij alle regio’s hun steentje bijdroegen met "significant hogere marges". Hierbij profiteerde de onderneming onder meer van betere contractvoorwaarden, een hogere bezettingsgraad en betere operationele prestaties, aldus Heine. 

Fugro boekte een omzet in het afgelopen kwartaal van 609 miljoen euro tegen 480 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar, ofwel een stijging van ruim 32 procent, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. 

Over de eerste negen maanden van 2023 steeg de omzet met ruim 27 procent naar 1,63 miljard euro. 

De aangepaste EBITDA steeg daarnaast in het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 83,1 miljoen euro naar 135,9 miljoen euro. Na negen maanden bedroeg het aangepaste bedrijfsresultaat 296,3 miljoen euro. Dat was nog geen 181 miljoen euro een jaar eerder.

De EBIT-marge steeg in de afgelopen negen maanden op jaarbasis van 6,9 procent naar 11,5 procent. En in het derde kwartaal was de marge 16,0 procent.

Het orderboek stond eind september van dit jaar op 1,48 miljard euro, ten opzichte van 1,35 miljard euro een jaar eerder. De operationele kasstroom bedroeg afgelopen kwartaal 66,9 miljoen euro. 

Outlook 

Bij de halfjaarcijfers meldde Fugro dat het dit jaar verwacht te voldoen aan haar doelstelling voor de middellange termijn van een verdere margestijging naar 8 tot 12 procent.

Donderdag zei de bodemonderzoeker voor 2023 te rekenen op een aanhoudende sterke omzetgroei en EBIT-marge. Ook wordt er uitgegaan van een positieve vrije kasstroom.

Op 14 november zal de bodemonderzoeker een update geven over de strategie en nieuwe doelstellingen formuleren.

 

 

Fugro heeft de intentie om een dividend uit te keren van 0,40 euro per aandeel, mits aandeelhouders dit goedkeuren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fugro

16,440 17:35
-0,280 -1,67%
Premium

Ambitieus Fugro

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links