Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: kwartaalresultaten ASMI boven verwachting

Beursblik: kwartaalresultaten ASMI boven verwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft over het derde kwartaal beter dan verwachte omzetcijfers laten zien, terwijl ook het orderboek ruim boven de marktverwachting was. Dat stelde zakenbank Jefferies dinsdag in een rapport.

De sterke orderinstroom van 627 miljoen euro was deels te danken aan enkele proeforders voor de volgende generatie gate-all-around-technologie of GAA en was veel hoger dan de 540 miljoen euro die Jefferies had verwacht. Voor het vierde kwartaal verwacht Jefferies tenminste hetzelfde niveau aan orders, hoewel ASMI hier zelf geen verwachting voor afgaf.

De nieuwe Amerikaanse beperkingen voor de verkoop van halfgeleiderapparatuur in China gaan geen extra impact hebben op het bedrijf, verduidelijkte ASMI dinsdag.

Jefferies denkt dat de sector aan het begin van een groeicyclus staat, wijzend op een geleidelijk aantrekkende vraag en stijgende prijzen voor geheugenchips. De trend in de orders zou hierdoor in 2024 moeten doorzetten, voorzien de analisten.

Jefferies heeft een koersdoel van 600,00 euro voor ASMI met een koopadvies. Het aandeel sloot dinsdag 0,3 procent lager op 362,20 euro. De Amerikaanse notering steeg ruim 3 procent op de cijfers. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 71% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASM International

575,600 09:12
+6,200 +1,09%
Premium

Lauwwarme outlook ASMI doet beleggers uitkijken naar 2025

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links