Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coca-Cola verhoogt outlook weer

Coca-Cola verhoogt outlook weer
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola heeft de outlook voor heel het boekjaar opnieuw verhoogd, nadat de resultaten in het derde kwartaal beter waren dan verwacht. Dit bleek dinsdagmiddag bij het openen van de boeken.

De Amerikaanse dranken- en snackproducent verhoogde de outlook drie maanden geleden ook al, toen naar een autonome omzetgroei van 8 tot 9 procent. Die verwachting is nu opwaarts bijgesteld naar 10 tot 11 procent.

Wel verwacht Coca-Cola daarbij een valutaire tegenwind van circa 4 procent. Dat was in juli nog 3 tot 4 procent.

Bij constante wisselkoersen moet de winst per aandeel in 2023 met 13 tot 14 procent stijgen. Bij de halfjaarcijfers ging het bedrijf nog uit van een groei van 9 tot 11 procent.

De vergelijkbare groei ten opzichte van de winst van 2,48 dollar per aandeel in 2022, schat Coca-Cola nu in op 7 tot 8 procent. Dat was drie maanden geleden 5 tot 6 procent.

De verwachte stijging zou een winst per aandeel betekenen van 2,65 tot 2,68 dollar, waar analisten momenteel rekenen op 2,64 dollar.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal steeg de nettowinst van Coca-Cola van 2,83 miljard dollar of 0,65 dollar per aandeel naar 3,09 miljard dollar of 0,71 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel van 0,74 dollar was beter dan de 0,69 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden.

De omzet verbeterde op jaarbasis met 8 procent naar 11,95 miljard dollar. Hier rekende de markt op 11,44 miljard dollar.

Coca-Cola zag de wereldwijde volumes met 2 procent toenemen, terwijl de prijs/mix met 9 procent steeg. In het tweede kwartaal waren de volumes nog stabiel.

Het aandeel Coca-Cola noteerde dinsdag in de voorbeurshandel tot 2,5 procent in de plus.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Coca-Cola verhoogt outlook
  2. 13 feb Coca-Cola voldoet aan eigen verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company 100% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links