Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Novartis verhoogt outlook opnieuw

Novartis verhoogt outlook opnieuw
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft in het derde kwartaal de omzet en winst flink zien aantrekken, en zag daarom ruimte om opnieuw de outlook voor 2023 te verhogen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Zwitserse farmaceut.

"Novartis heeft een zeer sterk kwartaal achter de rug, waarbij de omzet en operationele winst met dubbele cijfers groeiden […] en we hebben de afsplitsing van Sandoz succesvol uitgevoerd, waardoor we ons volledig kunnen richten op hoogwaardige innovatieve medicijnen", aldus CEO Vas Narasimhan in een toelichting.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 12 procent tot 11,8 miljard dollar, ondanks de sterke dollar. De nettowinst uit de kernactiviteiten steeg daarnaast met 18 procent tot 3,6 miljard dollar. Rekening houdend met wisselkoerseffecten steeg de winst zelfs met 23 procent.

De kernactiviteiten lieten een stijging van de operationele winst zien van 17 procent. De kernwinst per aandeel kwam uit op 1,74 dollar, een stijging van 24 procent.

Outlook 

De farmaciegigant verwacht voor 2023 nog altijd een hoge enkelcijferige omzetstijging, maar het operationele resultaat uit de kernactiviteiten zal naar verwachting dit jaar met 15 tot 20 procent oplopen.

Bij de halfjaarcijfers verhoogde Novartis de outlook ook al. Toen rekende de farmaceut op een stijging van de operationele winst met 10 tot 15 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 feb Novartis doet bod op MorphoSys
  2. 05 feb Koersalarm: aandeel MorphoSys in de lift na overnamegeruchten 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NOVARTIS N 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NOVARTIS N

85,530 19 apr
+1,010 +1,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links