Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Just Eat Takeaway.com verhoogt outlook

Just Eat Takeaway.com verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com is positiever geworden over de EBITDA en vrije kasstroom dit jaar. Dit bleek woensdag uit een kwartaalupdate van de maaltijdbezorger.

Just Eat verwacht voor dit jaar een aangepaste EBITDA van circa 310 miljoen euro, waar eerder werd gemikt op een resultaat van 275 miljoen euro. Analisten sloten vooraf een outlookverhoging al niet uit.

Ook over de ontwikkeling van de vrije kasstroom werd de maaltijdbezorger positiever. Deze moet in de tweede jaarhelft breakeven zijn en daarna positief. Eerder zei het bedrijf enkel een positieve vrije kasstroom halverwege 2024 te verwachten.

Over de brutotransactiewaarde werd Just Eat wel wat negatiever. Die zal tegen constante wisselkoersen met 4 procent dalen op jaarbasis, terwijl eerder nog werd gemikt op een krimp van 4 tot een groei van 2 procent.  

Verder kondigde de maaltijdbezorger een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen aan ter waarde van 150 miljoen euro. Dit volgt op een eerder inkooppprogramma van eveneens 150 miljoen euro.

Cijfers

"Een meerderheid van onze activiteiten lieten weer een positieve groei van de brutotransactiewaarde zien in het derde kwartaal", aldus CEO Jitse Groen in een toelichting. Vooral het momentum in Noord-Europa, het VK en Ierland bleek sterk. Het herstel in Noord-Amerika verloopt vooralsnog traag. "Maar we zijn tevreden dat dit segment ook in hoog tempo naar een breakevenniveau van de vrije kasstroom gaat”, aldus Groen.

De brutotransactiewaarde liep afgelopen kwartaal, tegen constante wisselkoersen, met 3 procent op jaarbasis terug tot 6,5 miljard euro. De consensus mikte op 6,7 miljard euro.

Er werden 218 miljoen orders verwerkt, een daling van 7 procent.

Tot slot liet Just Eat opnieuw weten dat nog steeds wordt gekeken naar een, al dan niet gedeeltelijke, verkoop van het Amerikaanse Grubhub.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 82% zegt kopen 76 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

14,948 17:36
+0,130 +0,88%
Premium

Glas bij Just Eat Takeaway halfvol

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links