Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Citigroup verlaagt koersdoel AMG stevig

Citigroup verlaagt koersdoel AMG stevig
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft het koersdoel voor AMG verlaagd van 65,00 naar 45,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies vanwege de verwachting dat de lithiumprijs een bodem zal bereiken en de volumes gaan groeien. Dat bleek maandag uit een analistenrapport.

Na de halvering van de lithiumprijs, voorziet de Amerikaanse bank dat de lithiumprijzen zich gaan herstellen. En terwijl de lithiummarkt een bodem vindt, zal de koers van AMG nog zijwaarts bewegen, voorziet Citigroup. De zwakke markt zal in het derde en vierde kwartaal met vertraging in de resultaten zichtbaar worden.

Anderzijds rekent de bank erop dat AMG het druk zal hebben met aanbestedingen en opstarten van projecten in vanadium, vodumene en hydroxide, met volumes die de schaal van AMG structureel gaan vergroten.

Citi bracht zijn winsttaxaties voor dit jaar en de komende jaren met een dubbelcijferig percentage terug. 

Voor 2023 rekent Citi op een omzet van 1,67 miljard dollar. Dit stijgt in 2024 naar 1,76 miljard dollar en in 2025 naar 1,78 miljard dollar. De nettowinst blijft volgens de bank in die jaren rond de 180 miljoen dollar.

Het aandeel AMG sloot vrijdag op 25,86 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V. 77% zegt kopen 31 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. NickieToTheT 16 oktober 2023 12:45
    "Voor 2023 rekent Citi op een omzet van 1,67 miljard dollar. Dit stijgt in 2024 naar 1,76 miljard dollar en in 2025 naar 1,78 miljard dollar. De nettowinst blijft volgens de bank in die jaren rond de 180 miljoen dollar."

    Citi houdt geen rekening met de hydroxide fabriek... denk dat ze omzet 2025 eerder rond de 2.5 miljard uitkomt...? Clowns... We gaan het zien...

    Disclaimer: LONG.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AMG Critical Materials N.V.

19,985 15:07
-0,115 -0,57%
Premium

Blijft groeiverhaal AMG nog overeind na teleurstellende outlook?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links