Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BlackRock boekt meer winst

BlackRock boekt meer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt, terwijl het beheerd vermogen ook steeg. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

BlackRock boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1,60 miljard dollar, ofwel 10,66 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,4 miljard dollar over hetzelfde kwartaal een jaar eerder. 

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde de vermogensbeheerder een nettowinst van 1,37 miljard dollar of 9,06 dollar per aandeel.

De aangepaste winst kwam afgelopen kwartaal uit op 10,91 dollar per aandeel tegen 9,55 dollar per aandeel een jaar eerder en 9,28 dollar een kwartaal eerder.

De verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet lag op een winst van 8,23 dollar.

De inkomsten van BlackRock stegen op kwartaalbasis van ruim 4,4 miljard dollar naar ruim 4,5 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2022 lag de omzet op ruim 4,3 miljard dollar.

Het beheerd vermogen van BlackRock steeg op jaarbasis met 14 procent tot net iets meer dan 9,1 biljoen dollar. Aan het einde van het tweede kwartaal stond het beheerd vermogen evenwel nog op ruim 9,4 biljoen dollar.

Het aandeel BlackRock noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs bijna een procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Blackrock 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Blackrock

806,030 26 feb
-7,560 -0,93%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links