Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JPMorgan verlaagt koersdoel ASML

JPMorgan verlaagt koersdoel ASML
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Research heeft woensdag het koersdoel voor ASML verlaagd van 772,00 naar 732,00 dollar, ofwel 690,00 euro, met een onveranderd Overwogen advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

Ook bij de komende kwartaalcijfers zal ASML vermoedelijk nog geen volledig zicht op 2024 kunnen geven, denken de analisten van JPMorgan. Zij verwachten ook dat het aandeel een pas op de plaats zal maken, en pas weer opleeft als de voorraden rap teruglopen en de vraag sterk terugkeert. "Maar hoe slechter 2024, des te beter wordt 2025", aldus de analisten.

Overigens zal 2024 volgens de analisten niet heel slecht worden om twee redenen. Allereerst zijn er 12 EUV-systemen geleverd in 2023, waarvan de omzet van 2,3 miljard euro pas in 2024 meetelt. En daarnaast blijft China het volgens ASML goed doen.

Het aandeel ASML handelde woensdag 0,7 procent lager op 567,90 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 83% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 11 oktober 2023 13:31
    De gouden tijden voor ASML zijn voorbij. Vergeet niet dat ze in een industrie zitten die een varkenscyclus kent. Kan me 2001 herinneren - kregen ze 1 jaar lang geen order binnen - maar Ipv in paniek te raken bleven ze stug investeren in hun nieuwe machine - wat een sterk management toen! - want bleek de juiste beslissing - toen de lucht opklaarde en de markt aantrok kwamen alle orders tegelijkertijd en kon men het werk niet aan. Het kan verkeren! Maar…… dat werkt ook de andere kant op. In mijn model is ASML pas koopwaardig rond 250 (optimaal 175). 375 gaan we sowieso zien binnenkort. Hou je kruit droog - de markt heeft die renteverhogingen nog lang niet verwerkt - de echte klap moet nog komen. HN
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

876,800 17:37
+42,800 +5,13%
Premium

Nieuw koersdoel ASML na cijfers

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links