Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verlaagt koersdoel AMG

Berenberg verlaagt koersdoel AMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor AMG verlaagd van 43,00 naar 35,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Berenberg denkt, op basis van de lagere prijzen voor lithium, dat AMG de doelstelling voor een EBITDA van meer dan 650 miljoen dollar in 2025 niet haalt. Berenberg houdt voor dat jaar zelf rekening met een EBITDA van 426 miljoen dollar, ruim onder de consensus van 467 miljoen dollar. De bank denkt daarbij dat de lithiumprijzen nog geen bodem hebben gevonden.

Berenberg schat in dat er bij publicatie van de cijfers over het derde kwartaal een bredere discussie kan komen over de strategie van het bedrijf, gezien de zwakte in de lithiumprijzen en de significante investeringen. De bank sluit een verandering in de strategie niet uit. 
 
Voor het derde kwartaal mikt Berenberg op een omzet van 397 miljoen dollar en een EBITDA van 59 miljoen dollar. Voor de kasstroom mikken de analisten op 68 miljoen dollar en de winst per aandeel kan uitkomen op 0,68 dollar. Aan het einde van het derde kwartaal stond de nettoschuld van AMG volgens Berenberg op 286 miljoen dollar.

Voor wat betreft het vierde kwartaal gaat de interesse van Berenberg uit naar de vorderingen van projecten in Brazilië, Duitsland en de VS.

Het aandeel AMG sloot dinsdag op 26,71 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V. 81% zegt kopen 37 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AMG Critical Materials N.V.

20,450 17:35
+0,515 +2,58%
Premium

Blijft groeiverhaal AMG nog overeind na teleurstellende outlook?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links