Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandelen voedingsmiddelenconcerns onder druk door populariteit afslankmiddelen

Aandelen voedingsmiddelenconcerns onder druk door populariteit afslankmiddelen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) CEO John Furner van Walmart US heeft gewaarschuwd dat nieuwe afslankmiddelen ervoor zorgen dat consumenten minder boodschappen doen en minder vaak producten kopen met veel calorieën. Wereldwijd stonden de aandelen van voedingsmiddelenconcerns en drankproducenten onder druk.

Furner zei in een interview met persbureau Bloomberg dat Walmart kan zien dat klanten die deze middelen kopen, minder boodschappen in huis halen. 

Het gaat onder meer om de middelen Wegovy en Ozempic van Novo Nordisk en Mounjaro van Eli Lilly. Ze zijn inmiddels in de VS zo populair geworden dat de voorraad soms opraakt en de Amerikaanse Food and Drug Administration gedwongen is patiënten te waarschuwen voor het gebruik van namaakversies.

Na de opmerkingen van de topman daalden de aandelen van Coca-Cola met 4,8 procent en de aandelen van PepsiCo met 5,2 procent. Beide stonden eerder op de dag nog iets hoger.

In Europa verloren Unilever, Nestlé en AB Inbev vrijdag 1,9, 3,3 en 2,7 procent. 

Analisten van Rabobank beschouwen de afslankmiddelen dan ook als een risico voor de sector. Twee derde van de Amerikanen zou overgewicht hebben, en indien die allemaal voor een van de nieuwe afslankmiddelen kiezen, dan is dat volgens Rabobank een grote zorg voor de voedingssector, vooral voor bedrijven die bijvoorbeeld voorverpakt voedsel of snacks maken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Anheuser-Busch INBEV SA/NV 57% zegt kopen 7 stemmen
Coca-Cola Company 57% zegt kopen 7 stemmen
Eli Lilly & Co 57% zegt kopen 7 stemmen
NESTLE N 67% zegt verkopen 6 stemmen
Novo-Nordisk A/S 50% zegt kopen 8 stemmen
Pepsico 50% zegt kopen 6 stemmen
UNILEVER PLC 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Johannes Hannes 6 oktober 2023 15:48
  Gezond eten of eigenlijk; eten, is bio eten zoals het groeit. Als dat de trent wordt, en er zijn medicijnen voor nodig hoor, echt niet, dan gaat er door heel veel industrie en streep van kunstmest to diervoeder tot eten bereiders en verpakkers en daarna door de pharma want al die medicijnen voor hart nier lever hoogebloeddruk diabetes en onstekingsremmers heb dan ook bijna niet meer nodig. Dan gaat het consuminderen misschien toch beginnen. Dan wordt het toch investeren in landbouwgrond, extensieve landbouw.
 2. Johannes Hannes 6 oktober 2023 15:57
  @ Krentenmenten, het zou zomaar kunnen, ik had er niet op durven hopen. Blijft over; we zijn echt met te veel, de vergrijzing moet niet met meer mensen opgelost worden, kan ook niet vanwegen de draag kracht van de aarde. De economie moet van de demogrfaische piramide af naar een recht evenredige leeftijdsopbouw; weg met de groei.
 3. domin8tor 6 oktober 2023 16:04
  Toch raar. Je zou sowieso cola en pepsi niet moeten drinken als je wilt afvallen, dat is stap 1.
  Oke, dat de trend afvallen is, is goed, dat zou de sector onder druk kunnen zetten.

  Maar als je ozempic gaat slikken, dan verhoog je je insuline en zou je juist wel weer cola kunnen blijven drinken? Dit zou positief moeten zijn voor coca cola... Rare redenering hier door de topmannen.
 4. forum rang 7 jan de vakman 6 oktober 2023 16:53
  Gisteren was er een topman van deze afslankmiddelen op BNR, hij waarschuwde dat mensen die echt insuline nodig hebben, suikerpatiënten, nu zonder hun broodnodige middelen komen, door gevaarlijk doende afslankers, de kans op negatieve bijwerkingen is flink groot, eet minder en gezonder zei hij!!
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

 1. 57,360
  +0,39% +0,220
 2. 58,510
  +0,78% +0,450
 3. 750,770
  +0,54% +4,030
 4. NESTLE N 17 apr
  93,360
  +1,57% +1,440
 5. 182,980
  0,00% 0,000
 6. Pepsico 17 apr
  169,480
  +1,18% +1,980
 7. UNILEVER PLC 17 apr
  43,870
  -0,11% -0,050

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links