Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Accsys denkt niet aan marktverwachtingen te kunnen voldoen

Accsys denkt niet aan marktverwachtingen te kunnen voldoen
Beeld: Accsys

(ABM FN-Dow Jones) Accsys Technologies verwacht dat de resultaten in het fiscale jaar 2024 onder de marktverwachtingen zullen uitkomen, vanwege tegenwind in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika. Dit maakte het bedrijf vrijdagochtend in een handelsupdate bekend.

Het bedrijf gaf aan dat het handelsklimaat voor de bouw- en woningbouwmarkten in Groot-Brittannië, Europa en het noorden van Amerika verder is verzwakt, mede door de stijgende rentetarieven en de hogere inflatie.

Daarnaast worden distributeurs van bouwproducten in de VS en Europa geconfronteerd met aanzienlijke volumedalingen, waarbij sprake was van een hoge voorraadafbouw. Als gevolg hiervan heeft Accsys een verzwakking van de vraag naar zijn producten waargenomen.

Gezien de marktonzekerheid en de aanhoudende markttrends die naar verwachting op de korte termijn zullen aanhouden, houdt Accsys er rekening mee dat de verkoopvolumes en inkomsten voor het volledige boekjaar 2024 onder de huidige marktverwachtingen zullen liggen, waarbij de EBITDA waarschijnlijk zelfs "aanzienlijk" onder de verwachtingen zal liggen. 

De uitdagende handelsomstandigheden zullen volgens het bedrijf aanhouden tot ten minste de tweede helft van het kalenderjaar 2024.

Met het oog op deze verslechterende omstandigheden neemt Accsys per direct maatregelen om de bedrijfskosten te verlagen, het werkkapitaal te optimaliseren en om verdere kostenbesparingen door te voeren.

Accsys zal zich ook blijven richten op het verbeteren van de efficiëntie van de fabriek in Arnhem en de voltooiing van de Kingsport-fabriek, wat nog steeds medio 2024 wordt verwacht.

Het bedrijf zal zijn tussentijdse resultaten voor de zes maanden eindigend op 30 september 2023 bekendmaken op 21 november 2023. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 mei CFO Accsys vertrekt alweer
  2. 09 mei Magere trading update Accsys

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accsys 65% zegt verkopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Accsys Technologies

0,680 17:35
-0,017 -2,44%
Premium

Magere trading update Accsys

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links