Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: na waarschuwing NX Filtration weinig verrassingen meer verwacht

Beursblik: na waarschuwing NX Filtration weinig verrassingen meer verwacht
Beeld: NX Filtration

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van NX Filtration, die dinsdag voorbeurs verschijnen, bevatten vermoedelijk weinig verrassingen, nadat de water- en drankenfilteraar in juli al met een waarschuwing kwam.

Vorige maand meldde het bedrijf uit Enschede dat de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar is uitgekomen op 3,7 miljoen euro, net als een jaar eerder. Dat was lager dan verwacht, zei NX Filtration.

De onderneming benadrukte toen wel dat de brutomarge het afgelopen half jaar in de lift zat. Die steeg van 55,3 procent in de eerste zes maanden van vorig jaar naar 58,9 procent in dezelfde periode dit jaar. Volgens KBC Securities werd echter een marge van 60,8 procent verwacht.

Bij de voorlopige cijfers in juli kwam NX Filtration ook met een outlookverlaging voor heel 2023. Zo werd de omzetverwachting verlaagd naar een bandbreedte van 10 tot 14 miljoen euro, waar eerder werd uitgegaan van een range van 18 tot 22 miljoen euro. In 2022 bedroeg de omzet 8,4 miljoen euro.

De onderneming zei vertraging te ondervinden in de omzetgroei vanwege langere doorlooptijden om pilotprojecten om te zetten in volwaardige projecten. Onder meer de doorlooptijden van vergunningen, langere besluitvormingsprocessen en engineering liggen hier volgens de onderneming aan ten grondslag.

Analisten van KBC Securities rekenden voorafgaand aan de waarschuwing door de onderneming op 19,6 miljoen euro omzet voor dit jaar.

De vooruitzichten voor de omzet en de winstgevendheid voor de middellange en lange termijn blijven intact, benadrukte NX Filtration vorige maand.

Het aandeel NX Filtration noteerde maandagmiddag licht lager op 10,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel NX Filtration
  2. 15 apr Berenberg verlaagt koersdoel NX Filtration

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NX FILTRATION 50% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links