Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: resultaten Van Lanschot waren solide waar het telt

ING: resultaten Van Lanschot waren solide waar het telt
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in de eerste jaarhelft een lager dan verwachte winst en operationeel resultaat geboekt, met goede resultaten bij de Private Bank en tegenvallende bij de zakelijke tak. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De fee-inkomsten waren wat lager en de rentebaten juist wat hoger dan verwacht, maar de tegenvaller zat in de financiële transacties en dat stelt gerust, volgens analist Jason Kalamboussis. Dit onderdeel weerspiegelt de hogere financieringskosten die de bank heeft voor zijn obligaties, in het hogere renteklimaat.

De kosten waren lager dan verwacht en dat is belangrijk, stelde de analist, maar die kosten moeten nog wel omlaag om te laten zien dat Van Lanschot waarde kan toevoegen met zijn overnames.

De instroom van nieuw beheerd vermogen bij de Private Bank is sterk en dit onderdeel blijft boven verwachting presteren, stelde ING. Al met al waren de resultaten solide waar het telt, ondanks de tegenvallende nettoresultaten, volgens Kalamboussis.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 37,50 euro. Het aandeel Van Lanschot Kempen stond donderdag 7,6 procent lager op 27,30 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 56% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Van Lanschot Kempen NV

28,950 17:35
+1,300 +4,70%
Premium

De rek lijkt er een beetje uit bij Van Lanschot Kempen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links